Poznati glumac oslobođen optužbi: Kevin Spejsi lio suze nakon presude da nije kriv za zlostavljanje

Olja Jelić Vesti 26.07.2023 16:22 0

Kevin Spejsi nije kriv za seksualno zlostavljanje, odlučio je sud u Londonu. Glumac je oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje četiri muškarca u periodu između 2005. i 2013 - optužbe su se odnosile uglavnom na period dok je bio umetnički direktor u pozorištu The Old Vic.

Kevin Spejsi

EPA

Kevin Spejsi pojavio se krajem prošlog meseca nasudu u Londonu, a glumcu se sudilo zbog seksualnih napada na četvoricu muškaraca. On se suočavao sa 12 tačaka optužnice za seksualne prestupe nad muškarcima koji su sada u tridesetim, odnosno četrdesetim godinama. Negirao je optužbe.

Vest o oslobađanju krivice Kevina Spejsija donosi Daily mail. Poroti je trebalo 48 sati da donese presudu. Suđenje je trajalo četiri nedelje.

Detalji optužbe protiv Kevina Spejsija glasili su:

- tri tačke protiv nepristojnog napada

- sedam tačaka optužnice za seksualno zlostavljanje

- jedna tačka za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka

- jedna tačka za navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka.

Na suđenju je između ostalog rečeno. Tužilac Kritin Agnju Kej Si rekla je da je Kevin Spejsi uživa u tome da se drugi osećaju neprijatno i nemoćno.

Jedan od muškaraca koji je tužio glumca rekao je da da ga je Spejsi uhvatio za međunožje, a da se onda samo nasmejao jer ga ljutnja uzbuđuje, saopštili su tužioci.

Druga navodna žrtva ispričala je da ju je Spejsi zgrabio za polni organ na radnom mestu pre više godine, kosa mu je bial raščupana i osećao se na alkohol.

Treći muškarac rekao je da se vratio u stan Kevina Spejsija nakon sastanka, da je zaspao nakon što je popio malo alkohola i uzeo kanabisa i navodi da se probudio nakon što je bio seksualno napadnut.

Četvrti podnosilac tužbe tvrdi da je upoznao Spejsija 2013. u pabu gde je radio, da ga je glumac poljubio u vrat, uhvatio za međunožje i rekao mu da "bude kul". On je zatim odgurnuo glumca i rekoa mu je: "Izvini, ja ne igram za taj tim".

Advokat Kevina Spejsija rekao je da su optužbe proklete laži. Poručio je poroti da ne donosi zaključke dok ne sasluša drugu starnu priče. "Šta su hteli od njegovog bogatstva i uticaja? I šta još žele od toga? Šta mislite?", poručio je.

Na sudu su iznete i izjave glumca. Glumac se ne seća da je ugovorio sastanak sa trećim podnosiocem tužbe, ne seća da se sreo sa drugim muškarcem, rekao je tužilac i naglasio da je Spejsi bio na događaju gde je navodno počinjeno zlostavljanje, ali da glumac negira susret sa žrtvom. Kevin Spejsi negirao je da pije alkohol, da je izgledao raščerupano, pa rekao da postoji finansijski motiv za tvrdnje protiv njega, piše BBC.

Komentari (0)
Loading