Bivša ljubavnica tužila kralja: Tvrdi da je zvao 10 puta na dan i uznemiravao, traži odštetu od 145 miliona evra

Jelena Vukelić Vesti 21.07.2023 11:16 1

Priča o Korini cu Sajn-Vitgenstajn, nekadašnjoj ljubavnici bivšeg španskog kralja Huana Karlosa I, izazvala je veliku pažnju i kontroverze.

španski kralj

Profimedia

Prema njenoj ispovesti, sve je počelo kada je hrabro prekršila protokol i započela vezu s kraljem, iako je u tom trenutku bila udata, ali rastavljena od svog supruga. Njihova veza dovela je do kraljeve abdikacije s trona 2014. godine. 

Korina tvrdi da ju je kralj Huan Karlos, uznemiravao i ometao njen profesionalni život nakon njihovog raskida. Optužuje ga za uništavanje njenih poslovnih veza i na taj način joj naneo finansijske gubitke. Ona je podnela tužbu protiv oca aktuelnog španskog kralja Felipea VI, tražeći odštetu od 126 miliona funti (oko 145 miliona evra) zbog uznemiravanja i oštećenja njenog mentalnog zdravlja.

španski kralj

Profimedia

 

 

Njihova veza je bila tajna, ali je izbila u javnost, izazivajući veliki skandal. Korina tvrdi da je kralj koristio pseudonim kad ju je zvao i da su se čuli i do 10 puta dnevno dok su bili u vezi. Nakon raskida, kralj joj je navodno poklonio 65 miliona evra na njen račun, što je dovelo do korupcijskog skandala i njegovog bega u Abu Dabi 2020. godine.

Korina cu Sajn-Vitgenstajn pričala je 2022. godine u podkastu "Korina i kralj" o svojoj vezi s Huanom Karlosom i njihovom zajedničkom putovanju u Bocvanu. Bivši par je tamo boravio 2012. godine, nakon što su odavno raskinuli, ali kada je to otkriveno – u španskim medijima je izbio veliki skandal. Njihova veza dovela je do kraljeve abdikacije s trona 2014. godine.

Korina je pretrpela i psihičko uznemiravanje, uključujući pretnje i neželjene posete od strane španske obaveštajne službe. Tvrdi da joj je anonimno prećeno, a u njenom domu u Švajcarskoj pronađena je knjiga o smrti princeze Dajane s posrednom porukom da se drži dalje od medija i da joj kralj ne može garantovati bezbednost nje i njene dece ako ga ne posluša.

Takođe, Korina je ranije krivila kraljicu Sofiju, suprugu Huana Karlosa, za medijski linč koji je doživela, iako nije imala dokaze za to. Jednom prilikom se, tvrdi, kraljica suočila s njom.

– Kraljica Sofija je besno uletela u sobu. Pokazala je na mene i rekla mi da zna dobro ko sam ja. U zemlju sam htela da propadnem – požalila se bivša ljubavnica bivšeg kralja.

Ova ispovest je izazvala veliku pažnju javnosti i još jednom istakla kontroverznu reputaciju bivšeg španskog kralja.

Komentari (1)
Loading
Aleks
23.07.2023 07:57

Duboko sam potresen njenom surovom sudbinom. Hitno da joj se dodele ti novci da vise jadna ne pati!