Dve najskuplje srpske svadbe: Jugoslavija obe pamti, luksuz je prštao na sve strane, svetske zvezde bi im pozavidele

Olja Jelić Vesti 08.07.2023 14:48 0

Svadbena veselja pojedinih naših poznatih ličnosti mogu da pariraju svadbama svetskih zvezda, izdvojili smo dve za koje se tvrdi da su bile najskuplje ikad.

Lepa Brena

Printscreen/Youtube

Prvo venčanje se održalo u decembru 1991. godine u hotelu "Interkontinental". Tom prilikom su se venčali Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović. Prema komentarima prisutnih napravili su svadbu za pamćenje. Prisustvovalo je i mnogo ljudi iz estradnog sveta, kao i brojni sportisti i političari.

Lepa Brena

Printscreen/Youtube

 

Ni na čemu se nije štedelo pa ni na venčanici, Brena je odabrala dizajnersku halijinu modne kuće Dior. Torta je bila ogromna i neuobičajena sa jestivim reketima i pločama. Čak je i "Dnevnik 2" prekinut kako bi se mladenci direktno uključili u program.

 

 

Procenjuje se da je svadbi prisustvovalo 500 zvanica i da je koštala oko 50.000 nemačkih maraka. Bidermajer je uhvatila pevačica Dragana Mirković, koja se potom takođe udala. Jedan od najzanimljivijih poklona koji su mladenci dobili bio je automobil marke Mercedes.

Ništa manje raskošno venčanje imali su Svetlana Ražnatović i Željko Ražnatović Arkan 1995. godine. Svadba se takođe održala u hotelu "Interkontinental" . Prisustvovalo je oko 800 zvanica, a venčanje se procenjuje na 100.000 maraka.

Ceca Ražnatović

Printscreen/Youtube

 

Ovo je bilo tradicionalno srpsko venčanje sa svim propratnim običajima od kupovine mlade preko mladoženje koji je došao po nju u narodnoj nošnji. Svatovi su po mladu išli iz Beograda do pevačicinog rodnog mesta Žitorađe.

Njihovo venčanje je privuklo ogromno interesovanje javnosti kako domaće tako i strane. Ceremoniju su prenosili svi mediji širom Balkana ali i medijske kuće poput BBC i CNN. Širom sveta se emitovala slika ovog pravog srpskog venčanja. Svadba je išla uživo na televiziji i pomno su je pratili mnogobrojni obožavaoci.

Cecina sestra, Lidija Ocokoljić bila je zadužena za prodaju mlade. Arkan je prvo poudio nekoliko štoseva nemačkih markaka, ali kada je Lidija rekla da je to nedovoljno, Ražnatović je pozvao jednog momka koji je pred njima otvorio tašnu u kojoj je bila ogromna svota novca i narukvica od dijamanata. Mladoženja je sa ruke skinuo zlatan sat i vredan prsten, a to su učinili i njegovi prijatelji, te su i to dali mladinoj sestri.

 

 

Danima se procenjivalo koja je vrednost svih stvari koje je Lidija dobila, te se smatra da je iznos prelazio pola miliona maraka. Takođe, Lidija je bila ta koja je uhvatila i bidermajer.

Na svadbi su pevali mnogobrojni pevači i pevačice, poput Ane Bekute, Mire Škorić, Džeja, Šabana Šaulića kao i mnogih drugih.

Komentari (0)
Loading