"Ne mogu da sedim i PLAČEM": Ceca EKSKLUZIVNO za "Naj ženu" o MENOPAUZI, starenju, dijeti, deci i LJUBAVI sa Bogdanom Srejovićem

Vesti 01.09.2021 08:00 0

Sa Svetalnom Cecom Ražnatović razgovarali smo o svim onim neizbežnim ženskim temama o kojima u javnosti nikada ne priča

"Ne mogu da sedim i PLAČEM": Ceca EKSKLUZIVNO za "Naj ženu" o MENOPAUZI, starenju, dijeti, deci i LJUBAVI sa Bogdanom Srejovićem

Alo/Dejan Milićević

Voleli je ili ne, ono što niko u Srbiji ne može da porekne je da je Svetlana Ceca Ražnatović prava zvezda. Njeni koncerti i nastupi su puni do poslednjeg mesta, a njen veoma turbulentan životni put oduvek je bio u žiži medijskog interesovanja.

I o njoj se manje-više već sve zna. Zato smo razgovarali sa Cecom o temema o kojima retko priča u javnosti, a nekako su svakodnevnica svake od nas. Pričali smo o nezi, dijetama, starenju, menopauzi, psihoterapiji, o tome kako se oseća kao baka, kakav joj je odnos sa snajom Bogdanom i kako joj je veza sa Bogdanom Srejovićem ulepšala život.

Uskoro ću opet na dijetu

Iako je uveliko u petoj deceniji, Ceca izgleda bolje nego ikada. Redovno se neguje, posećuje kozmetičara a svakog jutra ima rutinu koju nikada ne presače.

- Tempo života koji mi pevači vodimo u mnogome se razlikuje od onog koji vode ljudi koji se bave drugim profesijama. Meni se poslednjih meseci dešava da kada dođem sa koncerta bude već pet sati ujutru, te mi je tada san preko potreban. Ujutru postoje pravila kojih se godinama unazad pridržavam, to je ta jutarnja rutina, kada se umivate, hidrirate kožu, a potom doručak, jutarnja kafa i dan može da počne – rekla je Ceca za “Naj ženu”.

Njena kilaža ne oscilira mnogo s godinama, koji kilogram gore-dole. Kaže da je do skoro bila na dijeti, ali da se sada ipak malo opustila.

- Do nedavno sam bila na režimu, ali trenutno je faza kada upravo zbog tog tempa života ne stižem da jedem tačno na vreme i slobodno mogu da kažem da sam se malo opustila. Prija mi, ali mislim da ću brzo “preseći” i nastaviti da pazim šta unosim u svoj organizam.

Ceca Ražnatović

Alo/Dejan Milićević

 

Još uvek ne razmišljam o menopauzi

Starenje je proces kojem se žene uglavnom ne raduju preterano, pa nas je zanimalo kako se Ceca nosi s tim kada se ujutru probudi i shvati da joj se pojavila nova bora ili po koja seda vlas.

- Ne mogu da sedim i plačem. Šalu na stranu, ali svi smo mi svesni da svaka godina donosi novu boru na licu, telo se drugačije drži, a sede se ljudima danas sve ranije pojavljuju. Sve ono što radi svaka druga žena, to činim i ja. Trudim se da znakove starenja ublažim što je više moguće. Postoje faze kada treniram i hranim se zdravo, a onda dođe onaj period kada želim malo da se opustim i da radim šta mi se hoće u tom trenutku. Kozmetički tretmani su nešto što može da učini da vam koža izgleda bolje i trudim se da ih posećujem redovno – rekla nam je Ceca.

Starenje sa sobom takođe donosi i neminovnu menopauzu. Osim fizičkih promena, mnoge žene u ovom periodu se bore i sa psihičkim problemima i depresijom.

- Za sada ne razimišljam o menopauzi. A što se tiče psihe, ne mislim da su razgovori sa psihoterapeutom bauk. To su stručna lica koja nam kroz razgovor mogu dati hrabrosti da se osećamo bolje i da učinimo dobre stvari za nas. Mene je život nosio od nemila do nedraga, ali sam nekako uvek sama sa sobom uspevala da pronađem najbolje moguće rešenje. Uz sve to imala sam podršku prijatelja, a posebno moje porodice.

 

Alo/Dejan Briza

 

Bogdana je snajka za poželeti

Ceca je pre nešto više od godinu dana postala baka. To je, kako nam je rekla, mnogo toga promenilo u njenom životu.

- Promenilo je, ali to je zapravo neko novo vreme koje sam dobila, a sa njim i novu dimenziju uživanja. Prija mi vreme sa Željkom, nas dvoje se odlično slažemo u svemu, on kod mene ne plače, nas dvoje se sjajno družimo. Poslednjih nedelja smo savladali hodanje, te sada zajedno istražujemo sve ono do čega nismo mogli da dođemo kada smo bili u dupku.

Poznato je da sa snajom Bogdanom ima veoma kvalitetan odnos. Pitali smo Cecu da li joj ponekad nešto zamera, sugerišete…

- Veoma se lepo slažemo, kada su u Titelu čujemo se putem video poziva, te mi pokazuje šta Željko u tom trenuku radi, kako se ponaša i ako ima nekih nedoumica uvek se zajedno konsultujemo. Nikada nismo Bogdana i ja imali bilo kakav problem, sve smo uvek dogovarale kroz razgovor.

Željko, Bogdana i Veljko su se preselili u Titel. Kako kaže, uopšte je nije iznenadila ta njihova odluka.

-To je bila njihova želja koju sam u startu bez problema podržala. Njima je tamo lepo, a meni je najbitnije da su deca srećna. Gledajte, nisu oni stalno tamo, dođu u Beograd na nekoliko dana, pa se vrate u Titel i tako u krugu. Drugo, nije toliko daleko, brzo se stiže sve.

Mojoj deci smo Lidija i ja bile i otac i majka

Njen najveći uspeh i ponos, baš kao što bi rekla i svaka majka, su njena deca Veljko i Anastasija. Ali nije bilo lako podizati ih kao samohrana majka.

- Ni malo nije lako, ali ako budem kukala i govorila koliko mi je bilo teško, neću uspeti ništa sa tim da postignem. Nije uvek bilo lako, ali smo moja sestra Lidija i ja, njima bili otac i majka. Borile smo se kao lavice, a uvek smo se trudili da to izađemo kao pobednice. Uspele smo i taj osećaj kada vidite osmehe na njihovim licima, nema cenu.

Znamo da mnogo radi, a nas je zanimalo kako izgleda jedan neradni dan Svetlane Cece Ražnatović.

- Nikada nije neradno. Uvek se nešto dešava. Kada nisam na bini, imam poslovne sastanke na koje odlazim, a onda ima million obaveza koje treba završiti. Nekada to uspem da sve završim i uživam u nekim svojim ritualima, a nekada dođem kući i kažem sebi, svaka čast kako si pregurala ceo dan (smeh).

Alo

 

Bogdan me razume i podržava u svemu

Iako je milioni obožavaju, kaže da na prste jedne ruke može da nabroji ljude na koje može da se osloni u sred dana ili noći. Nikada se ne kaje ni zbog čega, jer kako kaže, od kajanja nema ništa.

- Stvari koje su prošle ne mogu se izmeniti. Pamtim tamo gde sam pogrešila, te se trudim da takve grešek više ne pravim. Za sada mi ide od ruke - rekla nam je uz osmeh Ceca.

Činjenica je da su sve Cecine veze bile sa mlađim muškarcima, a nas je zanimalo da li je to zbog toga što se s njima mnogo bolje razume.

- Apsolutno. Kako drugačije? – rekla nam je.

Ceca je u vezi sa Bogdanom Srejovićem, koji je od nje mlađi devet godina. Evo šta joj je donela  veza sa zgodinim Beograđaninom.

- Sve ono što jednoj ženi može da donese veza sa osobom koja vas razume i podržava na svim životnim poljima. To je danas retkost.

 

Komentari (0)
Loading