Uznemirujuće vesti stižu iz Britanije: Kraljica Elizabeta će provesti Božić SAMA u četiri zida?

K.Ć Vesti 16.12.2021 11:25 0

Prošle godine, zbog pandemije, otkazane su godišnje proslave u Sandringemu, kojima je uvek prisustvovala kraljica Elizabeta Druga, zajedno sa članovima britanske kraljevske porodice. Ovog puta su planirani, ali...

Uznemirujuće vesti stižu iz Britanije: Kraljica Elizabeta će provesti Božić SAMA u četiri zida?

Tanjug/Ap

Ovaj praznik Elizabeti II neće biti najlakši. Ovo je prvi put proveden bez svog supruga, princa Filipa , koji je preminuo 9. aprila 2021.

Prošle godine su proslavili Božić u Vindzoru, a kraljica je morala da se odrekne mnogih tradicija koje obožava. U pitanju su i ovogodišnji praznici. U Velikoj Britaniji, zbog sve većeg broja zaraženih varijantom Omikron, nisu isključena dalja ograničenja. Kako prenose britanski mediji, rođaci i zaposleni u palati pitaju se da li će prisustvo misi biti bezbedno za 95-godišnju kraljicu.

Kraljica Elizabeta II će Božić provesti sama?

U novembru su potvrđene informacije da će Elizabeta II dočekati članove porodice u Sandringemu za Božić. Trebalo je da se održi misa tokom koje se sa decom pojavljuju princ Vilijam i princeza Kejt, a u medijima se uvek raspravlja o fotografijama sa ceremonije. Kasnije je planirana porodična večera.

Kraljica je svima rekla da se u poslednje vreme oseća mnogo bolje i da se raduje što će svoju porodicu dočekati za Božić – javio je doušnik "Mirroru".

Britanski premijer Boris Džonson poziva na vakcinaciju zbog veoma brzog širenja nove varijante korona virusa. Takođe ne isključuje dalja ograničenja. Gledajući kraljičinenedavne zdravstvene probleme, bilo bi sigurnije ne učestvovati u proslavi Božića.

To će takođe biti prvi Božić Elizabete Druge bez princa Filipa pored nje.

Uznemirujuće vesti stižu iz Britanije: Kraljica Elizabeta će provesti Božić SAMA u četiri zida?

Tanjug/Ap

 

- Mnogo će joj nedostajati njegovo društvo, ali je stoična. Umro je veoma mirno i imala je dosta vremena da se pripremi za to - rekla je osoba koja brine o kraljici za People.

Kraljica se odlično snalazi i veoma je jaka, ali informatorka dodaje da ne treba potceniti činjenicu da će joj to biti težak praznik.

Komentari (0)
Loading