Ove Srpkinje pokorile su svetske modne piste: Jedna se udala za milijardera, a ona je sarađivala sa Brusom Vilisom

Olja Jelić Vesti 13.06.2023 16:47 0

Srpske manekenke uspele su da osvoje svetske piste i da nose kreacije najpoznatijih brendova

Ove Srpkinje pokorile su svetske modne piste: Jedna se udala za milijardera, a ona je sarađivala sa Brusom Vilisom

Printscreen/Instagram

Srpska modna scena je iznedrila neke od najpoznatijih modela koje su zagospodarile svetskim pistama. Nosile su kreacije najpoznatijih svetskih dizajnera, a svojom lepotom i harizmom Srpkinje su očarale svet. 

1. Ivana Kukrić

Ivana je osvajala svetske modne piste i nosila kreacije najpoznatijih svetskih modnih kuća kao što su "Valentino", "Armani", "Versace". 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Kukric (@ivanakukric)

 

Njeno lice krasilo je najprestižnije modne magazine u brojnim zemljama, kao što su "Meri Kler", američki "Maxim" i španski FXM. Ostala je upamćena i po reklami za maskaru u kojoj je bila dvojnica čuvenoj holivudskoj glumici Hale Beri. Mnogi je se sećaju i iz spota Zdravka Čolica za pesmu "Zločin i kazna". Danas je udata za milijardera i uživa u mirnom, porodičnom životu. 

2. Ivana Stanković 

Ivana Stanković je možda i naša najpoznatija manekenka, zahvaljujući televizijskom šou programu „Prvi srpski top model“ koji je vodila. Ona je već sa 16 godina pobedila na planetarnom izboru za top modela. Dostigla je svetsku karijeru i mali je broj brendova sa kojima nije radila. Dugi niz godina je bila zaštitno lice brenda Armani, a sarađivala je i sa Brus Vilisom za brend naočara "Police". Manekenka je izdala i knjigu „Bez daha“ u kojoj je opisala svoj život supermodela.

 

 

3. Danijela Dimitrovska

"Elite model look" je iznedrio još jednu lepoticu na svetskom glasu, Danijelu Dimitrovsku. Sarađivala je sa najuticajnim imenima u svetu mode, kao što su: Vera Vang, Elie Saab, Valentino, Iv Sen Loren, Luj Vuiton, Vivijen Vestvud, Živenši i Stela Mekartni.

 

 

Slikala se za najprestižnije modne časopise: “Elle”, “Vog”, “Meri Kler“, “Glamor”.

4. Đurđa Stojiljković

Đurđa je jedna od naših najuspešnijih manekenki. Devojku je primetio italijanski modni agent na jednoj beogradskoj reviji i od tada karijera ove devojke ide samo ka vrhu. Ona je do sada nosila modele velikog broja svetskih kuća poput: "Christian Dior", "Hermès", "Versace", "Ralph Lauren". Spisak kao i da nema kraja. Osim toga, manekenka često radi i kampanje, snima editorijale i naslovne časopise za najprestižnije magazine.

 

 

5. Nataša Vojnović

Krajem 1996. godine preko "Elit model Look-a" otišla je u Ameriku. Bila je jedna od najplaćenijih i najuspešnijih supermodela i prva Srpkinja koja je radila za "Šanel", "Karla Lagerfelda", "Balensijagu", "Dior" i "Fendi". 

 

 

 

Neobična lepota i harizma očarali su svetske modne dizajnere, a nizala je editorijale za "Guči", "Luj Viton", "Hugo Bos", "Armani" i "Valentino". 

Komentari (0)
Loading