Cela Jugoslavija je obožavala: Bila je zlostavljana kao tinejdžerka, a velike tragedije su se samo nizale, evo gde je i šta radi legendarna Tajči

Vesti 27.05.2023 09:27 0

Tajči je bila najveća zvezda 1990-ih godina. Njen životni put obeležila je velika slava i smrt oca i supruga koje je teško podnela. Gde je danas i šta radi?

Cela Jugoslavija je obožavala: Bila je zlostavljana kao tinejdžerka, a velike tragedije su se samo nizale, evo gde je i šta radi legendarna Tajči

Printscreen/Youtube

Pevačica Tatjana Matejaš Kameron mnogima je poznatija kao Tajči, ikona 1990-ih godina čije su pesme svi pevušili. Tada je bila najveća zvezda koju su oponašale devojčice širom Jugoslavije, a čak je dobila i barbiku sa svojim likom.

Miljenica Jugoslavije

Svoj prvi nastup je imala 1987. godine na Zagrebfestu sa pesmom "Noć od kristala", na kojem je osvojila nagradu za najboljeg debitanta.

Nakon toga, veći nastup je imala u pesmi grupe Hari Mata Hari "Sedamnaest mi je godina", a nakon toga su usledile pripreme za prvi album.

Kuga stvorena za avanturu, dolazi sa uštedom od 3.900e, isporuku odmah i 5 godina garancije.
Milion rsd čeka 100 najboljih igrača!

Pre tačno 33 godine tačnije 1990. godine joj se desio najveći proboj na muzičkoj sceni kada je sa pesmom "Hajde da ludujemo" pobedila na Jugoviziji.

Svi su je zapamtili u ljubičastoj haljini i stilu koji je bio između Barbike i Merilin Monro, a sa ovom pesmom je predstavljala Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije u Zagrebu i osvojila sedmo mesto. Ubrzo je izašao i njen prvi album na kojem su se osim pesme "Hajde da ludujemo", našili i hitovi "Ti nemaš prava na mene", "Moj mali je opasan" i mnogi drugi. 

Godinu dana kasnije je izdala i drugi album "Bube u glavi", a među najzapaženijim je spot za pesmu "Smokvica".

Žrtva seksualnog zlostavljanja

Tek pre nekoliko godina pevačica je otvoreno  u emisji "Dana De" govorila o seksualnom zlostavljanju koje je preživela još pre slave.

– Bila sam žrtva u tinejdžerskom periodu, bilo je to pre slave, dogodilo mi se silovanje i verovala sam da je to moja krivica. Zbog toga nisam nikome ništa rekla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tajci (@tajcicameron)

Bilo je potrebno mnogo rada na sebi da bi danas mogla mirno da priča o tome. 

– Godine psihoterapije, dugo mi je trebalo da se pogodi okidač da se to otvori i da iscelim rane – navela je ona.

Odlazak u SAD i upoznavanje muškarca svog života

Kada je počeo rad u Jugoslaviji, Tajči je otišla na studije u SAD, gde je nastavila sa muzičkim usavršavanje. Povremeno se pojavljivala u mjuziklima i na televiziji u Los Anđelesu. Tamo je upoznala svog budućeg muža, pijanistu i kompozitora Metjua Kamerona za kog se udala 2000. godine. Iz njihove ljubavi su se rodila trojica sinova Evan, Blaise i Dante.

Smrt oca ju je dotukla

Njen otac je preminuo 2006. godine što ju je dotuklo.

–Tatina smrt me jako pogodila, tada je krenula da mi se razvija ozbiljna depresija. Kad je tata umro, u potpunosti sam se slomila. Dugo sam se lečila, šest, sedam godina – priznala je Tajči jednom prilikom.

Smrt supruga nakon 17 godina braka

Njen suprug Metju je preminuo 2017. godine nakon teške borbe sa kancerom pluća. Pevačica je sve vreme mislila da je izlečenje supruga moguće, ali je veoma teško podnela kada je saznala da su šanse za to minimalne. 

Danas je motivaciona govornica, uživa sa svojim sinovima i ponovo je zaljubljena

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tajci (@tajcicameron)

Nakon smrti supruga bilo je potrebno mnogo vremena da pevačica ponovo nađe svoju sreću. Ona i dalje živi u Americi sa svojim sinovima. Bavi se pevanjem duhovne muzike, nastupa u katoličkim crkvama.

Počela je da se bavi i motivacionim govorništvom. 

A pre tri godine je ponovo pronašla ljubav i to u američkom muzičaru Dejvidu Lengleju.

- Ljubav leči sve. Kod njega me privukla autentičnost, iskrenost, potpuna predanost, ne skrivamo ništa, ne pretvaramo se, dopuštamo jedno drugom da podelimo i najgore misli i najgore boli, tada osetimo da smo jedno drugom dar - rekla je Tajči svojevremeno, a prenosi Glossy.

Komentari (0)
Loading