Ona je bila prva starleta Jugoslavije: Osvojila je Al Paćina i Bregu, a i danas je PRELEPA!

Vesti 25.04.2023 21:00 0

Rodila se u malom selu Lukavac kod Tuzle, a nakon što je izrasla u pravu lepoticu postala je prava svetska zvezda.

Ona je bila prva starleta Jugoslavije: Osvojila je Al Paćina i Bregu, a i danas je PRELEPA!

Printscreen/Youtube

Dijana Niven Bećirović je karijeru modela započela još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih je postala jedna od najlepših žena sa prostora tadašnje Jugoslavije.

Za nju se moglo reći da je bila starleta u regionu. Bavila se novinarstvom, a svoju lepotu je iskoristila kako bi uradila intervjue sa brojnim slavnim ličnostima.

Ona je bila prva starleta Jugoslavije: Osvojila je Al Paćina i Bregu, a i danas je PRELEPA!

Printscreen/Youtube

 

Rođena je 1962. godine u siromašnoj porodici u Lukavcu kod Tuzle. Skupila je hrabrost i odlučila učini nešto što do tada nije niko - skinula se naga i pozirala je za "Startovu" duplericu.

To je izazvalo lavinu oprečnih komentara, i dok su muškarci bili oduševljeni, žene su je kritikovale i odbacivale.

Dijana Bećirović je osvajala muškarce u Jugoslaviji, ali i svetu svojim fotografijama sa naslovnih strana magazina koji su do tada bili rezervisani samo za devojke iz inostranstva. Karijeru modela je započela još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih važila je za seks bombu nekadašnje Jugoslavije.

Bila je i jedna od "Cura s Jadranske obale" u "Plejbojevom" editorijalu 1981. Slike tadašnjih YU lepotica koje su obnažene stale pred objektiv izašle su i u nemačkom izdanju Plejboja pod nazivom "Titove devojke"!

1984. godine je otišla u Italiju gde je postala model slavnih brendova kao što su "Versaće" i "La Perla". Sredinom 80-ih odličila je da ode iz  Jugoslavije u Italiju i tad kreće njena uspešna manekenska karijera.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

 

Radila je na "RAI" televiziji, gde je vodila jednu religioznu emisiju. Papa Jovan Pavle II joj je tri puta davao intervju. Takoše, Dijana je ostala upamćena i po tome što je baš ona uradila poslednji intervju sa slavnim vozačem Formule 1 Ajrtonom Senom.

Iz Rima je u SAD otišla sa Ahmetom Etergunom, producentom koji je bio zadužen za karijere najvećih muzičkih zvezda poput Rolingstonsa, Led cepelina, Reja Čarlsa i Arete Frenklin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

 

Petnaest godina radila je kao njegova sekretarica, i na tom mestu upoznala i zavela najveće svetske zvezde. Bila je u vezi sa brojnim slavnim ličnostima, kako sa domaće tako i sa strane scene, a najzvučnija imena među njima svakako su Al Paćino i Goran Bregović.

– Svi su padali pred Majklom Korleoneom, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao "Kuma". Izlazili smo, ali je on bio večno napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego – prepričala je detalje iz odnosa sa holivudskim glumcem.

Vremenom je njegovo ponašanje počelo da joj smeta, a ona njegove naredbe nije želela da sluša.

– Počeo je da mi daje naredbe kada smo bili u noćnim provodima. Kao, "idemo odmah kući". Odgovorim mu: "Idi ti slobodno". Dogovarali smo naše druženje i na Siciliji. Rekla sam mu: "Staviću ti košuljicu". Mislila sam na ludačku košulju. I neverovatno, samo dva dana posle ovog mog zezanja Al Paćino je završio na psihijatrijskoj klinici i to od posledica konstantnog stresa. Al je divan tip, ali iako ga mnogi vide kao "Kuma" ili "Skarfejsa", ja sam ga doživela kao neopuštenu osobu. Možda čak i sa nataloženim kompleksima – rekla je Bećirovićka.

– Optužili su me da sam zamalo rasturila "Bijelo dugme". Živela sam u Milanu i družila se sa Vladom Pravdićem, klavijaturistom "Bijelog dugmeta". Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kada Goran nešto hoće, onda i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova "Dugmeta". A da li me je Goran "ukrao" od Vlade? Pa jeste! – ispričala je ona.

Zbog jedne večere sa Silviom Berluskonijem Bećirovićevoj su pripisivali pad italijanske vlade, zbog čega je tužila italijanske novine, a Niki Lauda, koji je bio jako ljubomoran, tukao se u baru zbog nje! Na listu njenih ljubavnika navodno su se upisali i Zdravko Čolić i Mik Džeger, a pisalo se da i da joj se Arnold Švarceneger otvoreno nabacivao.

Brojni svedoci tog vremena tvrde da se zbog Bećirovićeve raspalo "Bijelo dugme".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

 

Dijana Bećirović danas živi u Los Anđelesu i bavi se potpuno drugačijim poslom. Naime, ona je diplomirala na Američkom filmskom institu, a nedavno je objavila knjigu "Moja priča" u kojoj je otkrila brojne detalje iz svog života.

Ona je i dalje, uprkos godinama, u odličnoj formi, a svoje pratioce često počasti sjajnim fotografijama na društvenim mrežama.

Komentari (0)
Loading