Tri puta je preživela SILOVANJE: Objava poznate glumice mnoge ljude je zaprepastila, a zbog jedne stvari rođendan teško podnosi

Vesti 25.04.2023 09:07 0

Glumica Ešli Džad je silovana tri puta, a otkrila je detalje sastanka sa jednim od napadača dugo nakon traumatičnog događaja.

Tri puta je preživela SILOVANJE: Objava poznate glumice mnoge ljude je zaprepastila, a zbog jedne stvari rođendan teško podnosi

profimedia

Ešli Džad je pre nekoliko dana proslavila 55. rođendan, a njena 'slavljenička' objava na Instagramu rastužila je brojne obožavaoce.

Podelila je fotografiju starih pisama i čestitki i započela svoju ispovest. 'Moj rođendan. Svi koji me vole čine ga što mekšim (torta u krevetu) i dragocenijim jer moj um ne može a da ne izračuna da je na moj poslednji rođendan mama bila samo 11 dana od smrti od stravičnog samoubistva. Dakle, ovo mi je prvi put bez nje. Stalno razmišljam o njoj. Gledam staru najavu kada sam se trebao roditi, pričajući o meni s nežnom radošću. Sećam se njenog godišnjeg rituala prepričavanja dana kada sam rođena, svih detalja koji su joj bili tako dragoceni“, počela je Ešli.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashley Judd (@ashley_judd)

 


„Tokom mog rođendana, u jednom trenutku bi zablistala, tapšala me po ruci i govorila: 'Bila si braon kad si izašla, toliko si me iznenadila, a najslađa, najlakša bebo... kako sam te volela, morala sam da šamaram ljude, hteli su da te dodirnu', i prepričavala je priče o meni kao bebi. Nadam se da svi roditelji ovo rade za svoju decu na njihove rođendane. Toliko smo ih proslavili zajedno sa mojom Izabranom porodicom: piknici, vrteške, Smoki Mountains, razgovori o roditeljstvu, društvenim pitanjima, a smeh se širi kao sunčeva svetlost u mom sećanju. Prošlogodišnja je bila, kao što možete zamisliti, prigušenija jer je bila tako blizu kraja. Tata i ona su došli sa prženom piletinom i kukuruznim hlebom i delili smo mali obrok, nas troje. Mama je mnogo ležala. Imali smo tortu i uprkos tome što je bila slaba i obuzeta bolešću koja ju je izjedala, imala je lepu čestitku za mene i znala sam, kao i uvek, koliko me voli. Znam to i danas, dok ona udiše beskrajnu milost Božiju. Hvala ti, mama, za sve moje rođendane do sada, i što si me proslavila: što si me držala pred spavanje i šaputala mi na uvo, 'Ešli, ti si neverovatna žena', i pustila me da budem tvoja sreća. Šta rođendanskoj devojci treba više od uspomena na takvu majku? I ovako me je videla i volela, prvi put budnog, nikad počešljane kose, spreman da podeli naše snove. Za tebe, mama. Za tebe", zaključila je objavu. Glumica, čija je majka preminula 30. aprila nakon što je sebi oduzela život zbog borbe sa psihičkim problemima, teško je podnela smrt. Međutim, ovo nije jedina tragedija koju je Džad doživela u životu.

 

 

 

Ešli je živela savršen život pred očima javnosti, iako niko nije znao kakvi se strašni užasi kriju iza njenog lepog lica. Glumica je zapravo bila žrtva silovanja i incesta, a njeno odrastanje obeležilo je zlostavljanje majke koja je imala psihičkih problema. O svemu je prvi put progovorila 2011. godine, kada je na nagovor tadašnjeg supruga Darija Franhitija, koji je verovao da će joj to pomoći da prebrodi traumu, objavila biografiju 'Sve što je gorko i slatko'. U detinjstvu ju je zlostavljao stariji muškarac, kao tinejdžerka je silovana, a bila je i žrtva seksualnog nasilja od rođaka čijeg se imena setila tek posle psihoterapije. Roditelji glumice su se razveli kada je imala samo četiri godine, a ona je sa sedam godina pala u depresiju. Ubrzo je prvi put postala žrtva zlostavljanja, a kada je to rekla rodbini, niko joj nije verovao.

Odmalena je bila izložena seksualnim eskapadama svoje majke Naomi, kao i fizičkim obračunima sa brojnim partnerima. Njena majka je takođe posedovala pištolj, pa se Ešli od malih nogu igrala oružjem, čak se okušala i u ruskom ruletu. Do svoje 18. godine promenila je čak 13 škola, pa se osećala neželjenom i nevoljenom. U srednjoj školi pobedila je na takmičenju u modeliranju, dobivši dvomesečni ugovor za rad u Japanu. Nadala se da će je ova prilika izbaviti iz bede i dati joj novi početak. Međutim, tokom putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera zaduženog za organizaciju, a maneken je pokušao da je natera na oralni seks. Ešli je nekako uspela da nastavi dalje, a jedan od njenih prioriteta bilo je obrazovanje. Diplomirala je na Univerzitetu u Kentakiju i preselila se u Holivud, gde je ostvarila zavidnu karijeru.

Inače, u knjizi je napisala i kako ju je sestra Vinona motivisala da se prijavi na rehabilitaciju zbog prejedanja. Tu se suočila sa svim bolnim uspomenama iz svog života. „Doživela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovena sam jer su mi 2006. godine ljudi koji su doživeli isto pomogli da se oporavim... Leto 1984. je bilo bolno. Dva puta me je silovala odrasla osoba dok me je druga odrasla osoba stalno maltretirala dok me je jedan čovek posmatrao (sada znam da mu je bio potreban svedok, neko da mi potkopa izjavu u slučaju da odlučim da sve prijavim)...', glumica jednom napisala na društvenim mrežama.

Mnogi su poslednjih godina napali Ešli, tvrdeći da je kozmetičkim zahvatima promenila izgled i uništila svoju lepotu. Ona je objasnila da redovno koristi botoks za lečenje migrene i uputila oštru poruku svima koji se nisu uzdržali od uvreda. „Patim od migrene više od godinu dana. To je treća najrasprostranjenija bolest u svetu. Da li sam išao na botoks? Botoks je standardni tretman za bolest koju imam. Moje osiguranje plaća 31 injekciju svakih 12 nedelja. Neki prijatelji su mi savetovali da ne objavljujem ovu medicinsku činjenicu jer bi mogla biti upotrebljena protiv mene, ali mislim da je važno da budem iskren. Oni koji izvrću moje reči treba da se stide“, rekla je ona.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading