Sloboda je uzor mnogim ljudima u Srbiji: Pored glume ona je borac za prava žena i majka dvoje dece

Vesti 23.04.2023 13:00 1

Sloboda Mićalović je jedna od najpoznatijih i najtalentovanijih srpskih glumica, koja je svojom glumačkom karijerom osvojila srca publike u Srbiji i regionu

Sloboda je uzor mnogim ljudima u Srbiji: Pored glume ona je borac za prava žena i majka dvoje dece

Printscreen/Instagram

Sloboda je svoju karijeru započela u pozorištu, gde je brzo postala jedna od najtraženijih glumica. Tumačila je različite uloge u predstavama kao što su "Ko se boji Virdžinije Vulf?", "Travijata", "Ljubavno pismo" i mnogim drugim. Za svoj rad na pozornici dobila je mnogobrojne nagrade i priznanja.

Međutim, najveću popularnost Sloboda je stekla u svetu filma i televizije. Tumačila je različite likove u brojnim filmovima i serijama, a neke od njenih najupečatljivijih uloga su u serijama "Ranjeni orao", "Moj rođak sa sela" i "Budva na pjenu od mora". Njena sposobnost da tumači različite karaktere i emocije, kao i njen neodoljivi šarm, osvojili su srca publike širom regiona.

Pored glume, Sloboda se bavi i humanitarnim radom, a posebno je posvećena borbi protiv nasilja nad ženama. Kao neko ko je javna ličnost i ima veliki uticaj na društvo, Sloboda se trudi da podigne svest o ovom važnom problemu i podstakne ljude na akciju.

– Bavimo se jednom vrlo nezgodnom temom, a to je silovanje. Ona je major inspektor, apsolutno zadužena za te krvne delikte, a pre svega je psiholog. To su vrlo kompleksne ličnosti sa kojima vi morate da govorite. Nezgodno mi je nekako, stalno biram reči pa zamuckujem, jer je vrlo nezahvalno… Mi se bavimo ovim sa filmske strane gledano, ali puno istine ima u tome. I kada neko preživi tako stravičnu traumu, vi morate znati kako da mu priđete, jer kažu po statistici da takve žene uglavnom nisu baš rade da sarađuju – iz prirodnih razloga – i treba im se nekako približiti i ohrabriti ih da progovore, zato što bi time možda sprečili da se desi nekoj drugoj ženi, tako stravična nesreća. A, s druge strane, da bi moglo njoj samoj da se pomogne – rekla je Sloboda za Telegraf.

Sloboda je takođe i majka dvoje dece, što je za nju najveća životna radost. Iako joj je glumačka karijera važna, Sloboda uvek ističe da joj je porodica na prvom mestu i da je to njena osnovna motivacija u životu.

 

 

Sve u svemu, Sloboda Mićalović je jedna od najomiljenijih i najtalentovanijih srpskih glumica, koja je svojim radom i angažmanom postala uzor mnogim ljudima u Srbiji i regionu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
Ivana
23.04.2023 13:13

Svaka cast Boba