Manekensku liniju Sara Džesika Parker duguje ovoj ISHRANI: Režim koji svaka žena može da ispoštuje

Vesti 19.04.2023 17:30 0

Sara Džesika Parker ima istu kilažu godinama unazad, a mnogi se pitaju da li svoj manekenski izgled duguje genetici ili specijalnoj vrsti ishrane

Manekensku liniju Sara Džesika Parker duguje ovoj ISHRANI: Režim koji svaka žena može da ispoštuje

Profimedia

Ako ste mislili da su za ovo odgovorni samo geni, varate se. Sara ulaže mnogo truda da bi ostala zdrava i u vrhunskoj formi, i to se definitivno isplati. Evo kako se brine o sebi jedna od najpoznatijih holivudskih zvezda i ikona stila, koja u 59. godini i dalje trči ulicama Njujorka.

Kombinacija nekoliko dijeta

Glumica ne bira samo jednu dijetu. Kombinuje Atkinsovu dijetu, mediteransku ishranu i dijetu 'South Beach'. Ova vrsta dijete se naziva i Hamptonova dijeta. Sama dijeta preporučuje raznovrsnu zdravu hranu kao što su nemasni proteini, sveže voće i povrće i praktičnu ishranu bez prerađenog šećera.

Ako ovo zvuči poznato, niste pogrešili. To je dijeta koja funkcioniše za većinu ljudi kada pokušavaju da izgube višak kilograma, ali u isto vreme ne ugrožavaju svoje zdravlje. Ono što ovu dijetu čini zaista efikasnom za dugoročno održavanje težine je ograničen unos ugljenih hidrata. Kada glumica pokušava da smrša, isključuje većinu ugljenih hidrata dok ne dostigne svoju idealnu težinu. Ali kada pokušava da održi svoju težinu, svakodnevno jede malu količinu složenih ugljenih hidrata. Ovo uključuje cela zrna kao što su smeđi pirinač, kinoa i slatki krompir.


Doručak

Ako je u žurbi, Sara će popiti nezaslađeni jogurt i dodati sezonsko bobičasto voće. Ali ako ima vremena, napraviće poširano jaje i poslužiti ga na podlozi od dinstanog spanaća sa belim lukom. Ponekad će dodati ćureću slaninu, svoju omiljenu hranu.

Ručak

Sara se trudi da jede puno svežeg voća i povrća jer joj to daje dovoljno vitamina i povećava prirodnu energiju. Jede nemasni krem sir, rendanu šargarepu, krastavac i zelenu salatu ili paprike koje umotava u sendvič i dodaje meso. Ćuretina, pileća prsa pečena u rerni i nemasno pečeno goveđe meso su sve opcije koje godinama ima na svom meniju.

Za desert ili da zadovolji svoje sladokusce, Sara uvek bira voće.

Večera

Večera joj daje priliku da se igra u kuhinji. Uvek bira nemasne proteine i sveže povrće. Jedno od njenih omiljenih jela su ćevapi sa pečurkama na žaru, lukom i ananasom, koji daju odličan ukus.


Grickalice

Užine su definitivno nešto u čemu glumica uživa tokom dana, posebno kada vežba. Najčešće će uzeti nekoliko kriški ananasa sa jogurtom ili šaku sirovih orašastih plodova.

Rutina vežbanja

Sara nije uvek imala strogu rutinu vežbanja. Kada je bila mlađa, bavila se umerenim vežbama. Nekim danima je išla u duge šetnje, dok bi drugim danima išla na trčanje. Glumica se godinama bavi jogom, što joj pomaže da ostane u ravnoteži.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading