Godinama važi za NAJLEPŠU ŽENU, a OVIM potezom je RAZOČARALA mnoge. Mi se samo pitamo ZAŠTO?

Vesti 16.07.2021 11:08 0

Već znamo da su poznati osetljivi na bilo koju mamu i da često pribegavaju mogućnostima fotošopa kako bi "ispeglali" svaku falinku.

Godinama važi za NAJLEPŠU ŽENU, a OVIM potezom je RAZOČARALA mnoge. Mi se samo pitamo ZAŠTO?

Instagram/Sofia Vergara

Znamo da ne samo poznate ličnosti,već i mnoge influenserke, blogerke ali i ne toliko poznate osobe često pribegavaju mogućnostima fotošopa radi "peglanja nedostataka" predstavljajući sebe kao nerealno savršene.

Ipak slučaj sa Sofiom Vergarom je zbog toga zbunjujuć, jer lepa kolumbijska glumica zaista nema potrebe da to radi i često. Zbog toga je i začudila mnoge svoje obožavaoce kada je na Instagramu objavila fotografiju sa mora i predivnom ženstvenom jednodelnom kupaćem kostimu i pareo maramom oko struka. I slika bi zaista bila idealna razglednica sa letovanja, da nema jednog neobičnog detalja koji kvari celu priču: u pozadini kod struka, gde je glumica verovatno i koristila fotošop da bi još više istanjila struk iskrivio se i okean.

Greška je tolika očigledna da su se ubrzo nakon brojnih komplimenata javili i oni sa očiglednim pitanjem: ali zašto bi žena kao ti koristila fotošop?

Bilo je i onih koji su stali u odbranu glumice te insistirali da fotošop nije primenjen i da je Vergara toliko lepa da stvarno nema potrebe da koristi efekte za sređivanje fotografije da bi sebe predstavila kao zgodnu.

U psihološkim analizama se uticaj društvenih mreža sve više tretira kao determinišući faktor usvajanja oblika ponašanja kod mladih osoba. Zanimljivo britansko istraživanje došlo je do podataka o tome koje socijalne mreže imaju najpogubniji uticaj na adolescente.

Kod mladih devojaka i žena „Instagram” stvara osećaj da njihovo telo nije dovoljno dobro, jer ljudi obrađuju svoje slike u „fotošopu” da bi izgledali savršeno. Na ovaj način stvara se lažna slika i nerealni "standardi lepote" koji zapravo ne bi ni trebalo da postoje. Pitamo se, da li je uopšte standard lepote termin koji bi trebalo da postoji i još gore, primenjuje se na varljiv način?

Verovatno da bi mnogo zdravije bilo kada bi sve uticajne ličnosti svoju slavu, pored samopromocije, koristile da motivišu druge da se zdravo hrane, vežbaju i žive ispunjen život umesto što prikazuju nerealna tela i forsiraju "ideal lepote" koji nikome nije potreban.

Komentari (0)
Loading