"Rušite mi ugled": Džim Keri tužio poznatog JUTJUBERA, a evo i zbog čega

Vesti 19.02.2023 13:00 0

Advokati Džima Kerija su poslali već opomenu

"Rušite mi ugled": Džim Keri tužio poznatog JUTJUBERA, a evo i zbog čega

EPA

Keri je nagovestio da će tužiti jutjubera Vinsenta Briatorea ako ne skine video gde tvrdi da je Keri bio na privatnom ostrvu Džefrija Epstajna. Video do sada ima 2,8 miliona pregleda.

U videu Vinset tvrdi da je glumac bio na pomenutom ostrvu sa privatnim avionom pod nazivom "Lolita Expres". Džim Keri negira takve tvrdnje.

Prema dokumentima do kojih je došao RadarOnline, u pismu se navodi: „Vaše lažne izjave i lažni utisak nanose značajnu štetu ličnoj reputaciji g. Kerija jer namerno obmanjujete javnost da veruje da je g. Keri imao veze sa Džefrijem Epštajnom izlažući tako gospodina Kerija javnoj mržnji i preziru,". Julian Heitzer je jedan od Kerijevih advokata.

Vinset je 16. januara postavio video u kojem tvrdi da je spisak poznatih ličnosti i političara visokog profila koji su dobro poznavali Epstajna i prema jutjuberu, Keri je bio jedan od njih.

Jutjuber je razgovarao sa Radar Online i rekao: „Tako sam napravio video sa spiskom, njegovo ime je bilo na njemu, a takođe sam dao komentare o listi“, rekao je za RadarOnline.com.

Upitan je da li je uradio bilo kakvo istraživanje o istinitosti informacija, a on je odgovorio da nije, a takođe je naveo da je ovo možda pokušaj da se izbriše prisustvo ovog videa sa bilo kog mesta na internetu, precizirao je on. „Takođe je bilo iznenađujuće da se od svih ljudi navedenih na toj listi – bilo ih je oko 25 – Džim Keri, zaista uznemiri i nastavi sa tim, znate, meni je to čudno ."

 

 

„Još uvek se nisam konsultovao sa advokatima, ali ne mislim da bih to trebalo da slanjam video – izdržaću koliko god budem mogao“, nastavio je. „Apsolutno nemam nameru da me maltretiraju.

Ko je Džefri Epstajn?

Džefri Epstajn  bio je američki financijski konsultant, poznat po tome što je stekao izuzetno bogatstvo i uticaj, ali i po tome što je 2008. godine osuđen na 13 meseci zatvora zbog seksualnog iskorištavanja maloletnica.

Uprkos tome se smatrao delom američke i svetske elite, što je uključivalo i članstvo u Trilateralnoj komisiji. Godine 2019. je, nakon medijskih otkrića pokrenutih od strane žrtava u građanskoj tužbi ponovno uhapšen, a nedugo nakon toga u pritvoru izvršio samoubistvo u okolnostima koja su izazvale celi niz teorija zavere.

Komentari (0)
Loading