Prija Žike Pavlovića imala KRALJEVSKO poreklo: Sin Jelene Žigon izneo NEPOZNATE detalje iz glumičinog ŽIVOTA !

Vesti 09.11.2021 16:00 0

Ponos srpske kinematografije, glumica Jelena Žigon, poznatija kao Jelena Todorović, prija Žike Pavlovića iz serijala "Žikina dinastija", "Lude godine", "Kakav deda takav unuk" umrla je 2018. godine u Beogradu, posle kraće i iznenadne bolesti

Prija Žike Pavlovića imala KRALJEVSKO poreklo: Sin Jelene Žigon izneo NEPOZNATE detalje iz glumičinog ŽIVOTA !

Printscreen/Youtube

Jelena je važila za pravu beogradsku damu, ali i za jednu od najlepših glumica na našem područiju. Njenu naklonost je uspeo da dobije Steva Žigon, sa kojim je bila u braku i dobila dvoje divne dece, Ivanu i Nikolu.

Filmovi koji su, nema sumnje, ostavili neizbisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji jesu "Lude godine", "Došlo doba da se ljubav proba", "Žikina dinastija", "Kakav deda, takav unuk" i mnogi drugi u kojima je proslavljena glumica Jelena Žigon tumačila lik Jelene Todorović, Milanove supruge i prije legendarnog Žike Pavlovića.

Međutim, dok je glumica Ivana Žigon bila poznata široj javnosti i često je bila prisutna u medijima, njen deset godina sin Nikola retko se eksponirao. Nikola je slikar, koji je svoja dela osim u Srbiji izlagao i širom Evrope i Amerike, a iako se o privatnom životu njegove majke Jelene nije znalo mnogo, upravo on je jednom prilikom otkrio da je glumica zapravo imala kraljevsko poreklo.

Jelena je Nikolu rodila u Ljubljani, a ime mu je dala po crnogorskom kralju Nikoli I Petroviću čiji potomak je bila.

Prija Žike Pavlovića imala KRALJEVSKO poreklo: Sin Jelene Žigon izneo NEPOZNATE detalje iz glumičinog ŽIVOTA !

Wikipedia

 

- Ja sam pola slovenačkog, pola crnogorsko-srpskog porekla. Prezime Žigon vuče francuske korene. Navodno je neki Žerar Žigon, Napoleonov vojnik, ostao da živi u glavnom gradu Ilirske provincije Ljubljani… Moja majka je od oca Jovanovića iz Bajine Bašte, a njena majka od Martinovića sa Cetinja, bila je u srodstvu sa kraljem Nikolom, po kome sam dobio ime – ispričao je Jelenin sin Nikola svojevremeno u jednom intervjuu, koji je preneo Blic.

Porodica Žigon se nakon preseljenja iz Ljubljane u Beograd uselila u kuću na Senjaku, gde su Jelenina i Stevina deca, Ivana i Nikola, odrasli.

Komentari (0)
Loading