Ana Jakrajutatip je TRANS milionerka koja je kupila MIS UNIVERZUM: Kako je od radnice na benzinskoj pumpi postala TREĆA najbogatija osoba na svetu?

Vesti 17.01.2023 09:40 0

Transrodna Ana Jakrajutatip sa Tajlanda je ušla u istoriju kao prva žena koja je vlasnica globalnog takmičenja za Mis Univerzum

Ana Jakrajutatip je TRANS milionerka koja je kupila MIS UNIVERZUM: Kako je od radnice na benzinskoj pumpi postala TREĆA najbogatija osoba na svetu?

Profimedia

Ova vest, koju je Anina kompanija objavila 26. oktobra, označava fenomenalnu prekretnicu za multimilionerku, sa procenjenim troškovima posla od 20 miliona američkih dolara, navodi NBC.

Sa prelepim izgledom nalik manekenki i brojem od šest miliona pratilaca na njenoj Instagram stranici, 43-godišnjakinjakinja već neko vreme pravi kolaps u poslovnom svetu. Jakrajutatip se čak pojavljivala u lokalnim verzijama Project Runvai i Šark Tank u svojoj zemlji, prema NBC.

Takođe je poznata po tome što širi svest o transrodnim osobama na Tajladnu i osnivanjem Fondacije za transseksualce.

Ana u poslovnom svetu

Tokom intervjua za Bangkok Post, Jakrajutatip je tvrdila da je, pre tranzicije, studirala u isključivo muškoj školi na Tajlandu gde su je maltretirali drugovi iz razreda, pa čak i seksualno uznemiravali učitelji zbog njenog rodnog identiteta. To ju je dovelo do odustajanja od škole i kasnije je počela da radi na benzinskoj pumpi da bi se izdržavala. Na kraju je napustila svoju domovinu da bi studirala u Sidneju u Australiji.

Jakrajutatip je za Tajms of Indija rekla da se uvek osećala kao žena, ali je roditelji nisu podržavali. Ona je rekla da je često oblačila majku kao dete i da je želela da postane devojčica. Uprkos protivljenju roditelja, počela je tranziciju dok je studirala u Sidneju. Ipak, odlučila je da zadrži svoj originalni duboki bariton glas, jer ga smatra i delom svog identiteta.

Uprkos tome što je prvobitno napustila školu na Tajlandu da bi studirala u Australiji, Jakrajutatip se može pohvaliti bogatim obrazovanjem. Diplomirala je na australskom univerzitetu Bond gde je studirala međunarodne odnose, ima sertifikat o razvoju nekretnina sa Univerziteta Čulalongkorn, a takođe je dobila sertifikat Programa za akreditaciju direktora Tajlandskog instituta direktora (DAP), prema časopisu Elite Plus.

Nakon što je diplomirala, Jakrajutatip se vratila u Bangkok kako bi pomogla u upravljanju porodičnim poslom dok je radila na svom cilju osnivanja sopstvene kompanije, navodi se u članku.

Od radnika na benzinskoj pumpi do uspešnog generalnog direktora

Iako je Ana imala teško detinjstvo i karijeru je započela na benzinskoj pumpi, danas je glavni izvršni direktor JKN Global Media, koja je vrhunska kompanija za upravljanje sadržajem i distribuciju na Tajlandu, prema GMA Netvork-u.

I tu se nije zaustavila. Ana Jakrajutatip je proširila JKN i počela da prodaje proizvode za zdravlje i lepotu, nudeći više od 50 artikala, i kupila je fabrike pića i druge digitalne kanale za vesti, prema Bangkok Postu.

Sada, ima oko 15 kompanija pod svojim okriljem.

Zahvaljujući svojim poslovnim poduhvatima, Ana Jakrajutatip je proglašena za prvu Tajlanđanku i prvu transrodnu ženu koja je dobila nagradu za azijsku ženu godine na samitu Content Asia u Singapuru 2019. godine, izvestio je Bangkok Post. U istom članku je navedeno da je ona takođe pomogla da se indijske serije dovedu na tajlandsku TV, zbog čega je dobila nadimak „Kraljica indijskog sadržaja“.

Tajlandska milionerka je sada napravila ogroman korak u svom preduzetništvu tako što je u potpunosti preuzela Organizaciju za mis univerzuma (MUO). Novinski portal je izvestio da je kupila kompaniju od IMG Vorldvide za procenjenih 20 miliona dolara. IMG je pre toga kupio kompaniju od bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

JKN je naveo da se očekuje da će ostvariti prihod uglavnom od naknada za licenciranje, naknada za emitovanje i prodaje karata.

Porodica

Ako ste pretpostavili da je Ana Jakrajutatip previše zauzeta za romansu, razmislite ponovo. Ona ima dečka iz Britanije, prema Konanu Dejli, za kojeg se veruje da je upoznala 2013. godine, ali nema više javnih informacija o njemu.

Ana Jakrajutatip takođe ima dvoje dece preko surogat majčinstva. U jednom intervjuu ona je govorila o poteškoćama rađanja dece putem surogat majčinstva na Tajlandu, objašnjavajući da je morala da leti u Grčku da bi se to desilo. Otkrila je da je morala da potroši ukupno oko 800.000 dolara da bi imala svoje dvoje preslatke dece.

Kolika je njena neto vrednost?

Sa svojim ogromnim poslovnim carstvom, za Anu Jakrajutatip se kaže da je jedna od najbogatijih trans žena u jugoistočnoj Aziji, prema GMA mreži.

Njene objave na Instagramu pokazuju njen ekstravagantni način života, zajedno sa automobilima Aston Martin i privatnim avionima. Prema Forbsu za 2020., ona je bila treća najbogatija transrodna osoba na svetu u to vreme sa procenjenom neto vrednošću od 210 miliona dolara. Ovo njeno bogatstvo stavlja iznad bivše olimpijske sportistkinje i TV ličnosti Kejtlin Džener i Lane Vahovski, jedne od rediteljki legendarne holivudske trilogije Matriks.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading