Zbog Boldvinovog mnogi su se setili još jednog "PIŠTOLJA": Ovaj glumac je TRAŽIO da se stavi PRAVI METAK u revolver, a kolege su na to PRISTALE!

Vesti 05.11.2021 17:20 0

Dok svetski mediji i dalje bruje o tragediji koja se desila na snimanju filma "Rđa", gde je Alek Boldvin slučajno ubio direktorku fotografije Halinu Hačins - nedavno se pokrenula i dugo zaboravljena diskusija o slučaju koji se desio na setu filma "Lovac na jelene"

Zbog Boldvinovog mnogi su se setili još jednog "PIŠTOLJA": Ovaj glumac je TRAŽIO da se stavi PRAVI METAK u revolver, a kolege su na to PRISTALE!

Profimedia

Ovaj film iz 1978. godine ostaće upisan kao kultni klasik sa mnogo mučnih scena. Naime, kako bi se što verodostojnije prenele emocije poput patnje i straha glumci su morali podosta da se užive i izmene svoj način života.

Kako bi što bolje dočarali strah u svojim očima, koji su takođe imali i vojnici koji su bili u Ratu u Vijetnamu, glumci su se čeličili na sve moguće načine. Jedan primer je akt glumca Kristofera Vokena koji je bio zatvoren u kavezu sa pacovima, kojih se inače izuzetno boji.

Scene u kojima se ispoljava nasilje su potpuno autentične, a glumci su stvarno skakali iz helikoptera u reku, a reditelj Majkl Kimino uspeo je da ubedio Vokena da pljune Roberta de Nira, u lice!

Ipak, scena o kojoj se ovih dana posebno priča, zbog tragedije na snimanju filma "Rđa", je ona gde De Nira i Džona Kazala igraju ruski rulet - a razlog zbog kojeg se toliko pažnje usmerava na nju jeste zato što je De Niro tražio da se u revolver stavi pravi metak.

Kazale je bez pogovora pristao, ali je, prema svedočenjima, "opsesivno" proveravao pištolj pred svaki pokušaj snimanja da bude siguran da "živi" metak nije sledeći na redu.

Ovaj ratni film je baš zbog ovih scena nominovan za devet Oskara, a "kući" odneo čak pet - nagradu za najbolji film, režiju, sporednu ulogu, zvuk i montažu.

Komentari (0)
Loading