NAJBOLJA pevačica SVIH VREMENA dete je dobila sa 12 godina: Oca SVEŠTENIKA optužila za bludničenje, ljubavnike tretirala kao SLUGE

Vesti 08.01.2022 20:06 0

Areta Frenklin ostaće upamćena kao jedna od najboljih pevačica svih vremena. Kraljica soul muzike ostavila je neizbrisiv trag na svetskoj muzičkoj sceni

NAJBOLJA pevačica SVIH VREMENA dete je dobila sa 12 godina: Oca SVEŠTENIKA optužila za bludničenje, ljubavnike tretirala kao SLUGE

Profimedia

 

Areta je zavolela muziku zahvaljujući ocu, uglednom baptisičkom sveštenku zbog kojeg je od malih nogu bila okružena velikim zvezdama. Bila je samouka pevačica, zbog čega ju je svet samo još više cenio, ali crkva njenog oca nazivala se "se*sualnim cirkusom" koji su obeležile orgije, opijati i mnogo alkohola.

 

 

Bez majke je ostala vrlo rano, kad je imala 9 godina, pa je bila vrlo vezana za oca. Navodno su ju odgajale bake, ali i brojne očeve ljubavnice, pa je rana seksualnost nije nikoga čudila. Naime, Areta je do 15 godine života već imala dvoje dece sa dva različita muškarca. Sina Klarensa rodila je sa 12 godina, a otac je bio njen školski kolega Donald Bukr. Dve godine kasnije rodila je drugog sina Edvarda, a dečak je ime dobio po svom ocu, Edvardu Džordanu.

U odgajanju dece pomogla joj je mnogobrojna porodica, jer se ubrzo preselila u Njujork kako ostvarila svoje muzičke snove. Godinu dana nakon dolaska u industriju muzičkih snova, Areta je izdala svoj debitantski album. Iako su joj na poslovnom planu cvetale ruže, u privatnom životu nije imala previše sreće. Takođe, borila se sa alkoholizmom veći deo svog života.

 

 

Privatni život obeležile su joj, između ostalog, i brojne propale veze, a prvi suprug Ted Vajt, kriminalac, za kojeg se udala sa 19 godina bio je nasilan prema njoj. Par je tokom braka dobio sina, ali razvod je usledio nakon što je pevačica prijavila porodično nasilje. On joj je pomogao u finansiranju karijere novcem koji je zarađivao od svojih prostitutki. Četvrtog sina rodila je Kenu Kaningemu koji je bio njen menadžer za turneje, ali dugo se šuškalo da ga je varala sa Denisom Edvardsom, članom slavnih The Temptationsa. Ken je jednom prilikom otkrio kako je Areta sve svoje ljubavnike "tretirala kao sluge".

 

 

Sa drugim suprugom upoznao ju je sin Klarens, a radilo se o glumcu Glinu Turmanu sa kojim je u braku provela 6 godina, ali već nakon četiri godine par je počeo da živi odvojeno. Njihov brak je obeležeila i tragedija kada je njenog oca upucao lopov u njegovom domu, a Areta je tada sve podredila brizi oko njega. Nakon što je 5 godina proveo u komi, Aretin voljeni otac je preminuo. Nakon njegove smrti usledio je i razvod.

Legendarna pevačica nije imala sreće ni sa koleginicama i prijateljima. Bila je navodno ljubomorna na sve oko sebe.

Komentari (0)
Loading