Ovi HOLIVUDSKI glumci slave danas BOŽIĆ: Neki su u PRAVOSLAVLJE prešli zbog ljubavi a među njima je i Dženifer Aniston!

Vesti 07.01.2023 12:00 0

Pravoslavni Božić je najradosniji hrišćanski praznik a evo koje ga svetske zvezde slave

Ovi HOLIVUDSKI glumci slave danas BOŽIĆ: Neki su u PRAVOSLAVLJE prešli zbog ljubavi a među njima je i Dženifer Aniston!

NajŽena/ Ilustracija/ Shutterstock

Neke od najpoznatijih holivudskih zvezda slave pravoslavni Božić. Dok su jedni rođeni u pravoslavnim porodicama, drugi su u pravoslavlje prešli zbog partnera.

Naomi Kembel

Lepotica je rođena u Londonu, majka joj je s Jamajke a oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom Naomi je postala vernik Ruske pravoslavne crkve.

 

 

Kim Kardašijan

Kim Kardašijan rođena je u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Skoro svake godine zvezda na društvenim mrežama čestita Božić 7. januara.

 

 

Džejms Beluši

Džejms Adam Beluši rođen je u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džejms je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje korene. Inače, glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, pre nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BigMike (@bigmike)

 

Dženifer Eniston

Dženifer Eniston, glumica, je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Enistona, koji se takođe bavi glumom. On je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit. Dženifer je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

 

 

 

Tom Henks

Slavnog glumca, čiji je otac daleki potomak Abrahama Linkolna, ljubav je naterala da pređe u pravoslavnu veru. Naime, kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin tata je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja poreklom iz Albanije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tom Hanks (@tomhanks)

Bonus video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading