Aleksandar Sofronijević je naš NAJZGODNIJI harmonikaš: "Nekada sam mogao da pojedem 40 ćevapa i celo pile, imao sam 128 kilograma"

Vesti 21.12.2022 09:13 0

Jedan od najpoznatijih harmonikaša na ovim prostorima Aleksandar Sofronijević važi za jednog od najzgodnijih momaka na sceni, međutim, nije uvek bilo tako

Aleksandar Sofronijević je naš NAJZGODNIJI harmonikaš: "Nekada sam mogao da pojedem 40 ćevapa i celo pile, imao sam 128 kilograma"

Printscreen/Youtube

 

Aleksandar Sofronijević, koji je posle sedam godina prekinuo saradnju sa Grandom, a potom raskinuo dugogodišnju vezu i veridbu sa Sanjom Ćulibrk, godinama se bori sa viškom kilograma. Kako je rekao, najveća motivacija da smrša je to što nije mogao da funkcioniše kada je posao u pitanju.

 


- Imao sam 128 kila, nisam mogao da se sagnem da zavežem pertle, mama me je zeznula. To je bilo negde 2008. godine, a sada imam između 88 i 90 kilograma, tako da sam smršavio oko 42 kilograma. Zamislite sad harmoniku od 13 kilograma i tu težinu tada, a ne znam koliko bih mogao da izdržim u svom poslu. Ko zna da li bih dobio šećer i da li bi moje srce preživelo. Moja energija i mozak su mi sada drugačiji, igram mnogo bolje, sve mi je lakše, koncentracija mi je bolja – priznao je Sofra, koji je ispričao kako se ugojio toliko da je ugrozio zdravlje.


 


- Volim da jedem, po prirodi sam gurman kao i moja mama. Moja mama je iz Divčibara i tamo je jako dobra hrana, a ja se jako dobro hranim od malih nogu. Imao sam taj bend Prestiž i imao sam te večernje svirke gde sviraš do 3, 4 ujutru, imaš veliku žurku i ogromne pijace, a onda se puno pilo, ja konkretno malo votke, a posle toga ideš. za pljeskavicu, ogromnu picu ili palačinku po metru – rekao je i dodao

-  A sad kombinacija, mnogo jedeš, ne treniraš, malo spavaš, i stalni alkohol, i stalni stres i frka, ulazim na fakultet, i došao sam do tačke da sam stalno jeo. Sećam se da sam mogao sam da pojedem jednu kokošku, veliku kokošku, a jednom sam pojeo 40 ćevapa i to mi je bilo normalno. Proces mršavljenja za njega je bio dug i nije lak. Kako kaže, sa ove tačke gledišta, nikada se ne bi mogao vratiti u to stanje.

Aleksandar Sofronijević je naš NAJZGODNIJI harmonikaš:

Printscreen/Youtube

 

- Video sam koliko je loše imati višak kilograma, koliko možeš biti bespomoćan. To je disfunkcionalnost duše, tela i mozga. Istrajnost je najvažnija, prvo je mali, prvi korak, pa jedan po jedan sledeći – objasnio je on u emisiji „Ordinacija” RTS-a i zaključio

- Počeo sam malo da topim tu mast 2008. godine, grešio sam i do 2018. nisam znao kako i šta da kombinujem kako treba i tek tada sam shvatio da vam uopšte nije potrebno puno hrane da biste biti siti, a ta hrana je zapravo naše gorivo.

BONUS VIDEO

 

 


 

 

Komentari (0)
Loading