Skandal koji TRESE svet: Princ Hari i Megan uhvaćeni u LAŽI - "Ovo nije ISTINA, bio sam tamo"

K.Ć. Vesti 11.12.2022 10:30 0

Princ Hari i Megan Markl snimili su dokumentarac za Netfliks, u kojem predstavljaju svoju ljubavnu priču i opisuju svoje odnose sa drugim članovima britanske kraljevske porodice i lokalnom štampom

Skandal koji TRESE svet: Princ Hari i Megan uhvaćeni u LAŽI - "Ovo nije ISTINA, bio sam tamo"

Foto: AP

Kraljevski dopisnik ih je optužio da su njima navodno manipulisali dok su radili na filmu. „Bio sam tamo“, naglasio je Robert Džobson, opisujući situaciju u kojoj je učestvovao poznati par.

„Manipulacija“, „samopromocija“. Oluja oko dokumentarca Harija i Megan

Prema Ričardu Keju, britanskom novinaru koji je dobro poznavao princezu od Velsa , princ Hari ponovo pokušava da poveže sebe i princezu Megan sa nasleđem svoje tragično preminule majke, princeze Dajane. U članku za Dejli mejl, Kej je istakla da je snimak Dajane korišćen u trejleru snimljen nakon što je dobrovoljno dala ostavku. Kej je napisao:

"To je iskrivljujući i veoma selektivan deo publiciteta, koji je u suštini manipulativan kao što kampanja [Hari - prim. aut.] optužuje medije."

"To je apsolutni skandal"

Kraljevski dopisnik Robert Džobson takođe je skrenuo pažnju na navodnu manipulaciju arhivskim materijalom od strane Megan Markl, princa Harija i kreatora dokumentarca za Netfliks. Jedna od tema u filmu je brutalnost britanske štampe.

„Pokrenut je rat protiv Megan, koji je trebalo da koristi drugima“, „ Ima pravih informacija, ali i izmišljenih priča “, „ Shvatio sam da me nikada neće zaštititi “ , kaže par u trejleru dokumentarca. Najava prikazuje mnogo video snimaka na kojima se vidi kako paparaci prate Harija i Megan, a ranije i princezu Dajanu.

Međutim, jedan od ovih pasusa je privukao pažnju kraljevskog dopisnika Roberta Džobsona. Celu situaciju novinar je opisao na Tviteru. On je naveo:

"Ova fotografija, koja je korišćena u najavi Netfliks filma o Hariju i Megan, trebalo bi da sugeriše invaziju na privatnost kraljevskog para. To je apsolutni skandal. Fotografija je nastala pod akreditacijom tokom posete rezidenciji nadbiskupa Tutua u Kejptaunu. Samo tri osobe su dobile akreditaciju." Hari i Megan su se složili sa ovim.

 

 

U naknadnom postu, Džobson je naveo da je takođe imao fotografiju Megan, Harija i njihovog sina Arčija napravljenu telefonom tokom posete rezidenciji nadbiskupa Dezmonda Tutua u Kejptaunu „fotografisane takođe pod akreditacijom fotografa“. Džobson je napisao:

"Nije bilo upada . Bio sam deo grupe od tri osobe iz UK. Niko drugi nije smeo da uđe, a sadržaj i fotografije smo podelili sa britanskim medijima."

 

 

Džobson takođe tvrdi da slika korišćena u trejleru za Harija i Megan, a koja prikazuje paparace koji ih „love”, zapravo prikazuje fotografe koji su pozvani na premijeru filma o Hariju Poteru.

 

 

Fotografija objavljena u trejleru za Netfliks koja navodno prikazuje novinare kako proganjaju Harija i Megan zapravo je snimljena na filmskoj premijeri 2011. godine, prenosi Sun.

„Ne mogu da zamislim da Hari to nije shvatio. Netfliks je ovde užasno pogrešio jer sve ovo utiče na Harijevu priču o zaštiti svoje porodice. Ova lažna fotografija čini da ljudi pomisle da princ izmišlja priče“, rekla je kraljevska ekspertkinja Ingrid za The Sun.

Komentari (0)
Loading