Mišel Obama prvi put progovorila o MENOPAUZI: Vrući talasi i višak KILOGRAMA su samo delić tog stanja

K.Ć. Vesti 16.11.2022 17:30 1

Bivša prva dama Mišel Obama prvi put progovorila o prolasku kroz menopauzu

Mišel Obama prvi put progovorila o MENOPAUZI: Vrući talasi i višak KILOGRAMA su samo delić tog stanja

EPA

Mišel je priznala da je doživela čuvene talase vrućine i da se, uprkos redovnom vežbanju koje voli, ugojila. Prvi put je iskreno pričala o svojim zdravstvenim problemima i kako se nosila sa njima.

58-godišnja Mišel Obama odlučila je da podeli svoja iskustva sa menopauzom kako bi podržala druge žene koje prolaze kroz isto.

"Nema mnogo intervjua o menopauzi. Prolazim kroz to i znam da to pogađa i mnoge moje prijateljice sada. A informacije nedostaju", rekla je bivša prva dama za People. U svom podcastu je izjavila da "pola nas prolazi kroz ovo, ali živimo kao da problem ne postoji!"

Menopauza je nešto sa čim se svaka žena jednog dana mora suočiti, a ipak se mnoge od nas stide da o tome otvoreno pričaju i podele svoja iskustva.

Zato je bivša prva dama priznala da se ugojila uprkos vežbanju.

"Nikada se nisam vagala. Ne pokušavam da se držim određene težine, ali kada ste u menopauzi, vidite kako vam se kilaža lagano povećava, a jednostavno ne shvatate zašto", rekla je Mišel za People. Dodala je i da ne želi da opsesivno pazi na svoju kilažu, ali da od sada treba više pažnje da posveti tome.

Mišel Obama je takođe podelila da je započela terapiju zamene hormona pod nadzorom lekara. Kako kaže, "postoje studije koje govore da su nam hormoni loši i da treba da se zamene." Ona sama tvrdi da ove studije nisu u potpunosti završene i da hormonska supstituciona terapija ima koristi. "Moja koža deluje zdravo. Kosa mi je i dalje na glavi. To su stvari na kojima sam zahvalna", rekla je ona.

 

Komentari (1)
Loading
gege
17.11.2022 01:44

koga bre zabole za njenu menopauzu, jel ste ralni?