Sin slavnog GLUMCA preminuo u 25. godini: Bolest mu je UNIŠTILA sluh, smršao je 60 kilograma, umro je u TEŠKIM mukama

Vesti 02.11.2022 12:46 0

Od raka testisa umire sve veći broj muškaraca, a ovo su simptomi

Sin slavnog GLUMCA preminuo u 25. godini: Bolest mu je UNIŠTILA sluh, smršao je 60 kilograma, umro je u TEŠKIM mukama

Profimedia

 

Kormak Rot, muzičar i sin glumca Tima Rota, preminuo je 16. oktobra od kancera, saopštila je u ponedeljak njegova porodica. Imao je samo 25 godina, prenosi Hello.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CORM (@cormacroth)

‒ Imao je divlju i električnu energiju, a njegov duh bio je ispunjen svetlom i dobrotom ‒ saopštili su Rotovi.

Sin slavnog GLUMCA preminuo u 25. godini: Bolest mu je UNIŠTILA sluh, smršao je 60 kilograma, umro je u TEŠKIM mukama

Profimedia

 

‒ Koliko god divlji, Kormak je bio otelotvorenje dobrote. Nežna duša koja je donela toliko sreće i nade svima oko sebe. Tuga dolazi u talasima, kao i suze i smeh, kad se setimo tog lepog dečaka kroz 25 godina i deset meseci koliko smo ga poznavali. Neukrotivo, radosno, divlje i divno dete. Tek nedavno muškarac. Volimo ga. Nosićemo ga sa sobom gde god pošli ‒ dodali su, prenosi Variety.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CORM (@cormacroth)

U novembru 2021. godine na Instagramu je objavio da mu je dijagnostikovan rak germinativnih ćelija.

- Bolest mi je oduzela pola sluha, šezdeset kilograma i samopouzdanje, ali nastaviću svojim ubojitim putem sve dok ga zaustavim i ne ubijem - napisao je Kormak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CORM (@cormacroth)

- Rak mi nije oduzeo volju za preživljavanjem, niti ljubav prema stvaranju muzike. Još me nije srušio. Ako ste vi, ili neko koga volite, oboleli od raka, slobodno mi se obratite jer to je emocionalni tobogan drugačiji od svega drugog. Volim vas sve, pazite da radite stvari koje volite. Život je kratak. To je haos. I nikad ne znaš kad ćeš to biti ti. Budi dobro i idi kod lekara. Je**š rak.“- Napisao je Rot  na svom Instagram nalogu.

Šta je tumor germinalnih ćelija?

Tumor germinalnih ćelija je najčešći tumor testisa, zastupljen u oko 40% slučajeva. 

Tri četvrtine muškaraca u srednjim godinama odlaže odlazak lekaru opšte prakse i zanemaruje simptome. Razlog je rak testisa, zbog čega veruju da su nepobedivi, što je bez sumnje pogrešno uverenje koje može da ih skupo košta.

Koji su to simptomi koje muškarci zanemaruju? 

Prvo treba skrenuti pažnju na istraživanje sa Univerziteta Lids koje je pokazalo da je smrtnost od raka testisa porasla za petinu, prenosi "San".

Bezbolna kvržica ili otvrdnuće na testisu najčešći je rani simptom raka testisa, a vrlo mali postotak pacijenata s rakom testisa u početku osjeća bol na testisu. Stoga je važan redovit samopregled. Kod ranog pronalaska, rak testisa može biti veličine zrna graška i bezbolan, a bol se obično javlja kada tumor naraste.

Bol u predjelu trupa, bol u donjem trbuhu ili preponama, donjim leđima, ako su posljedica raka testisa, najčešće ukazuju na uznapredovali stadij. Međutim, ove simptome mogu uzrokovati druge bolesti i stanja.

Bolna ejakulacija ili krv u ejakulatu. Premda se vrlo često javlja u sklopu raka testisa, ove simptome može uzrokovati i niz drugih, bezazlenijih stanja, ali ako ih se primijeti, liječniku se treba javiti što prije. Naravno, tri gore navedene kliničke prezentacije su najčešće, što ne znači da su jedini simptomi raka testisa.

Komentari (0)
Loading