Zavoleli smo je kao Zazu u "Srećnim ljudima" i Dudu u "Porodičnom blagu": Evo gde je i kako danas izgleda čuvena glumica (FOTO)

K.Ć. Vesti 11.08.2022 21:20 0

Ako ste gledali "Porodično blago" i "Srećne ljude", sigurno se sećate glumice Katarine Vićentijević, koja se podjednako dobro snašla i u ulozi Dude Piroćanke, i u ulozi Zaze Patrnožić

Zavoleli smo je kao Zazu u "Srećnim ljudima" i Dudu u "Porodičnom blagu": Evo gde je i kako danas izgleda čuvena glumica (FOTO)

Printscreen/Youtube

Ne postoji mnogo domaćinstava u Srbiji gde se (barem jednom!) nisu gledale čuvene serije Siniše Pavića "Porodično blago" i "Srećni ljudi". Mnogi likovi i dan-danas su nezaboravni, pa se neretko citiraju, imitiraju, podsećamo se njihovih smešnih opaski, tajni sa snimanja serija koje gledaoci nisu znali...

Neki glumci maestralno su odglumili svoje uloge u obema serijama, a među onima koji su bili deo i "Porodičnog blaga" i "Srećnih ljudi" jeste glumica Katarina Vićentijević.

Katarine se sećamo u neponovljivim ulogama Zagorke Zaze Patrnožić u "Srećnim ljudima", kao i Piroćanke Dušanke Dude Svilarević u "Porodičnom blagu".

- Da ti kaže Duda tebe nešto - jedna je od čuvenih njenih rečenica iz serije "Porodično blago", gde je zavela Đošu, kog je odglumio Bogoljub Mitić. I u "Srećnim ljudima" je glumila s drugim čuvenim velikanom Danilom Lazovićem, koji je nezaboravan u ulozi Crnogorca Šćepana Šćekića.

Nakon ovih uloga nismo je često viđali na malim ekranima, ali ostala je i te kako zapažena.

Zavoleli smo je kao Zazu u

Printscreen/Youtube

 

Katarina je rođena u Valjevu, gde i danas živi. Diplomirala je glumu u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše. Njen debi bio je u filmu "Sve će to narod pozlatiti", a gledali smo je i u seriji "Stižu dolari",

Ona je danas aktivna u Valjevskom pozorištu, a vodi i školu govora i glume.

- Sve vreme sam aktivno u glumi, iako široki auditorijum to ne vidi, jer nisam u Beogradu i ne pojavljujem se na televiziji - objasnila je svojevremeno Katarina, koja je ove godine napunila 53.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading