Ćerka legendarnog Pola Vokera je prošla kroz PAKAO: Nakon dve godine BOLA, progovorila je!

K.Ć. Vesti 29.06.2022 21:20 0

Medou Voker je otkrila da je abortirala 2020.

Ćerka legendarnog Pola Vokera je prošla kroz PAKAO: Nakon dve godine BOLA, progovorila je!

Profimedia

23-godišnja ćerka pokojne zvezde reagovala je na ovaj način na odluku Vrhovnog suda SAD da poništi presudu Roe protiv Vejda.

„(...) Kada je svet krenuo nizbrdo tokom pandemije, pokušala sam da abortim“, objasnila je Voker. "Danas se suočavamo sa ogromnim nazadovanjem u istoriji - dubokom nepravdom prema ženama širom Sjedinjenih Država. Nemoguće je pobrojati one koji su se borili da odluče da abortiraju", nastavila je manekenka.

Medou, koja se udala za glumca Luisa Tornton-Alana 2021. godine, napomenula je da je njeno iskustvo bilo „veoma privatno i lično... kao što bi trebalo da bude“. "Imala sam sreću da pronađem divne doktore koji su me podržali i pomogli mi da prođem kroz iscrpljujući proces. Zahvaljujući njihovoj pomoći, mogu da budem srećna i zdrava osoba", napisala je ćerka Pola Vokera.

Ćerka legendarnog Pola Vokera je prošla kroz PAKAO: Nakon dve godine BOLA, progovorila je!

Profimedia

 

Ona je dalje priznala da joj slama srce spoznaja da od sada hiljade Amerikanki neće dobiti istu podršku. Po mišljenju 23-godišnjake, kontroverzna odluka Vrhovnog suda nije ništa drugo do "napad" na žene.

"Zabrana abortusa ih uopšte ne sprečava da abortiraju. Alo to znači da nemamo pristup bezbednom abortusu" - završila je svoj unos.

Prekid trudnoće je bio legalan u Sjedinjenim Državama skoro 50 godina. Godine 1973. Vrhovni sud SAD, nakon što je ispitao slučaj Roe protiv Vejda , u kojem je žena iz Teksasa podnela zahtev za abortus, presudio je da joj ustav daje pravo na to - kao i svakom drugom građaninu. Ova presuda je upravo ukinuta.

Kako su objavili američki mediji, 13 država je već uvelo „zabranu abortusa“, koje su automatski stupile na snagu nakon sudske odluke ili će stupiti na snagu u narednim nedeljama. Reč je o Arkanzasu, Ajdahu, Kentakiju, Luizijani, Misisipiju, Misuriju, Severnoj i Južnoj Dakoti, Oklahomi, Tenesiju, Teksasu, Juti i Vajomingu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading