"Otišla sam na REDOVNU kontrolu i saznala da imam TUMOR": Novinarka Nina Kolundžija o mesecima borbe, brige i STRAHA

Vesti 02.09.2021 14:16 0

"Na ultrazvučnom pregledu doktorka mi je zabrinuto rekla da imam nešto što liči na cistu na pankreasu, ali da su potrebne detaljne analize, kako bi se ustanovilo o čemu se zaista radi", ispričala je Nina Kolundžija za "Story"

"Otišla sam na REDOVNU kontrolu i saznala da imam TUMOR": Novinarka Nina Kolundžija o mesecima borbe, brige i STRAHA

Printscreen/Instagram

Naša poznata novinarka i majka trogodišnjeg dečaka, Nina Kolundžija (36), pre godinu dana, sasvim slučajno je otkrila da ima tumor pankreasa.

- Otišla sam na kontrolu nečega bezazlenog, a saznala sam da je nešto drugo problem - rekla je Nina.

Majka trogodišnjeg Luke, koga ima s kolegom i suprugom Aleksom Gutovićem, borila se s najvećim strahom, dok je čekala na operaciju tumora pankreasa godinu dana.

- U početku čak nisam ni slutila koliki. Na ultrazvučnom pregledu doktorka mi je zabrinuto rekla da imam nešto što liči na cistu na pankreasu, ali da su potrebne detaljne analize, kako bi se ustanovilo o čemu se zaista radi. Nisam se uplašila, pomislila sam: Ma to je samo cista, ništa strašno. Međutim, jedna pa druga analiza i pregled, i ispostavilo se da je reč o benignom tumoru. Tada počinju meseci brige i straha - iskreno je započela svoju ispovest za "Story".

Printscreen/Instagram

 

 

Novinarka je istakla da podosta brine o svom zdravlju, pa se potom i pohvalila da nikada nije ni cigaretu zapalila.

- Godinu i po dana pre dijagnoze imala sam sistematski pregled na kojem promena nije bila vidljiva, što znači da se pojavila tokom tih 18 meseci. Upravo zbog celokupnog haosa s koronavirusom tokom prošle jeseni i zime, za mene su usledili meseci čekanja. U julu 2020. godine dobila sam dijagnozu, tačno godinu dana kasnije bila je operacija. Tih 12 meseci bili su zaista teški - navodi Nina i dodaje da je uz suprugovu pomoć uspela da pregura sve krize.

Iako je sve vreme imala podršku, Nina ističe da je mogla da odahne tek kada je dobila konačni histopatološki nalaz.

- Nemam nikakvu terapiju, smatram se izlečenom, jedino ću neko vreme biti na malo drugačijem režimu ishrane.

Komentari (0)
Loading