Pevačica Marija Šerifović otvoreno je govorila o borbi s viškom kilograma i otkrila kako je uspela da smrša na zdrav način. U želji da promeni svoj način života, obratila se nutricionistkinji i uz stručnu pomoć pronašla režim ishrane koji joj odgovara.
Tokom čitavog procesa redovno je delila svoje rezultate sa fanovima putem svog Jutjub kanala, naglašavajući važnost stručne podrške i promišljenog pristupa promeni navika.
— Skinula sam nekih sedam kilograma za tridesetak dana, agonija se nastavlja. Mnogi poznati koriste razne liposukcije, ja sam želela da u potpunosti i iz korena promenim svoje navike. Želim da mi zdrava ishrana i trening uđe u način života, da ne bude nešto kratkotrajno, već nešto što je zdravo ne samo za mene, već i za moje okruženje — rekla je tada Marija.
Istakla je da dan započinje zelenim čajem i istakla da ono što njoj odgovara ne znači da će i drugima.
— Ovo je plan ishrane koji odgovara mojoj kilaži i krvnoj grupi, a svako treba da pronađe sebi odgovarajući plan. Sedam dana ću se zdravo hraniti, nadam se da neću prekršiti dijetu. Zeleni čaj je obavezan, to je nešto sa čime započinem dan — rekla je Marija.
Kada bi osetila nalet gladi, pevačica bi popila čašu vode u koju bi eventualno iscedila malo limuna.
— Za doručak jedem na primer palentu, koja je daleko lepša kada se sprema na puteru ali je ja sada jedem na vodi i uz nju konzumiram mladi sir koji ima malo masnoće i to bude lepo. Volim i ovsene pahuljice sa jabukom, kivijem, par badema, možete i suve šljive, strava je. Nekada zdrav hleb koji ne jedem često ali je jako ukusno, uz ćureća prsa, salatu i paradajz, ili domaća pileća pašteta i sirni namaz — ispričala je jednom prilikom Marija deleći svoj jelovnik.
Najviše muke joj je zadavao ručak jer ne voli da jede kuvana jela.
— Ako volite kuvano, spaseni ste, ne volim ni grašak, ni boraniju ni paprike koje teško varim, i onda sam ja osuđena na jednom nedeljno biftek, ribu ili neku piletinu sa susamom. Ne jedem lososa, svinjske krmenadle, znači mora i o tome da se vodi računa. Piletina je uvek dobar izbor za ručak — dodala je ona.
Što se tiče užine, uglavnom je jela voće, jogurt ili kiselo mleko sa čija semenom, a za večeru je jela salate i lako svarljive namirnice, piše Glossy.
— Tuna salata, razne salate, jogurt i tako dalje. Ali nemojte da vas ovo zavara, važne su i količine hrane koje unosite. Takođe, važno je da pre nego što krenete da se hranite drugačije uradite i krvnu sliku i tako dalje— objasnila je Marija.
Bonus video: