Glavna urednica prestižnog magazina Vog, Ana Vintur je fascinacija mnogobrojnih obožavatelja mode širom sveta.
Modna legenda (75) prepoznatljiva po urednom uglađenom bobu sa šiškama i velikim crnim naočarama, kao i besprekornom stilu odevanja. Pored njene pojave koja ostavlja bez daha, mnoge takođe interesuju i njene navike.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Neke od njih smo imali prilike da vidimo u kultnom filmu ,,Đavo nosi Pradu" za koji se veruje da je inspirisan Aninim angažmanom u Vogu. Ali koliko je to zapravo istinito?
Biografkinja Ejmi Odel, autorka bestselera ,,Ana" je 2023. godine podelila dnevnu rutinu Ane Vintur i jednom zauvek razotkrila navike legendarne urednice.
Ništa bez kafe
Ana dan započinje lateom od punomasnog mleka, veličine grande, ekstra vruć, iz ,,Starbaksa", i mafinom sa borovnicama.

Tiziano Da Silva - Pierre Perusseau / Bestimage / Profimedia

EPA-EFE/JUSTIN LANE

Profimedia

EPA-EFE/JUSTIN LANE

Profimedia

KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Profimedia

EPA-EFE/JUSTIN LANE
,,Međutim, devedesetih godina, je doručkovala jaje u zemički. Kao što sam navela u svojoj knjizi, godinama je za ručak jela biftek i kapreze salatu bez paradajza iz restorana 'Palm', blizu njene kancelarije u Svetskom trgovinskom centru u Njujorku," rekla je Ejmi.
Tokom dana bi tražila bi nekoliko kafa. Slala bi asistentima mejlove bez naslova, a u mejla bi samo pisalo: „kafu, molim“. Kako kaže Ejmi, pod kafom je ponovo podrazumevala late od punomasnog mleka.
Večera
Ako bi pravila žurku u svojoj kući, jedno od njenih omiljenih jela koje je služila je piletina u piti (eng. ,,chicken pot pie").

Shutterstock
,,Međutim, takođe voli i stvari poput grilovane ribe, a jedan njen prijatelj mi je rekao da je mit da ne jede — i da obožava testeninu, uključujući karbonaru," otkrila je autorka.
Ne opija se
Ana ide na mnogo žurki i događaja uveče nakon posla, ali zapravo nije neko ko pije. U najboljem slučaju, popije možda malo belog vina.
,,Nikada nije bila ljubitelj crnog vina. Rečeno mi je da nije baš neko ko voli deserte. Andre Leon Tali mi je rekao da je nikada nije video da jede dezert."

Profimedia
,,Ipak, osoba koja je prisustvovala žurki u Konde Nastu je primetila da je držala ceo kolačić iz 'Momofuku Milk Bar'-a i uzela jedan zalogaj."
Ejmi kaže da Ana nije osoba koja kuva. Ima privatnog kuvara koji radi za nju i u njenom domu u Njujorku. Ima kuću u centru grada, i na njenom imanju na Long Ajlendu.
Šta naručuje?
Slavni kuvar Džefri Zakarijan je nedavno tokom gostovanja u podkastu ,,The Kitchen" otkrio šta Ana Vintur naručuje u restoranu.

Shutterstock
,,Ana Vintur bi dolazila na ručak, imala bi svoj sto, dolazila bi, i mi smo znali njenu narudžbinu. Jela je isto svaki dan. Srednje pečen hamburger. Mleli smo sveže meso svakog dana samo za nju. Nije bilo na meniju," rekao je kuvar"
Krompir pire
Uredica je tražila i činiju pire krompira.
,,Pravili smo dobar pire krompir. Ja sam pravio Robišonov pire, koji sadrži 60% putera i 40% krompira. Morate da ga pravite po porudžbini, pa morate da držite krompir toplim, zatim da ga izmiksate i ubacite sav puter kada ona sedne."
,,Asistent bi zvao, kao što bi vas, recimo, zvala En Hatavej. En Hatavej bi zvala," otkrio je Zakarijan.
To je bilo vreme kada su mobilni telefoni tek počinjali da se koriste. Tada bi asistent rekao- ,,Na putu je".
Prepoznatljiv izgled
,,Prvo što bi tražila kad sedne bio je kapućino. Uvek je nosila naočare za sunce, nikad ih nije skidala, čak ni dok je jela. Na pola kafe, želela je burger. Tako bi mi on javio, ja bih krenuo sa pireom, pripremio burger. Želela ga krvav, skoro sirov burger. Jako slan. I pire krompir.
Kuvar je rekao da bi sve pojela za manje od 15 minuta.
Džefri Zakarijan je takođe pokazao pripremu Aninog omiljenog obroka na svom TikTok profilu, koji možete pogledati ispod:
Bonus video: