Lako je pomisliti da je život kralja Čarlsa pun luksuza i obilja, ali i pored glasina o tome da je bio poznat kao ,,razmaženi princ", stvari su se promenile kada je postao kralj.
Sin kraljice Kamile i kulinarski kritičar i autor Tom Parker Bouls tvrdi da monarh ima strogo pravilo kada su u pitanju obroci, i ne govorimo o kavijaru niti o šampanjcu. Kralj Čarls navodno ne podnosi bacanje hrane i traži da ostaci budu servirani sledećeg dana u nekom drugom jelu.
,,Nema otpada, sve se reciklira, iskoristi se sve sa stola", rekao je Parker-Bouls za Mirror. ,,Ako nešto ostane od večere, to će se pretvoriti u nešto drugo ili će se pojaviti sledećeg dana. Ništa ne sme da se baci."
Čarls je prošle godine osnovao projekat pod imenom ,,Coronation Food Project", koji radi na davanju hrane siromašnima i smanjenju otpadaka.
„Kralj nije samo jak na rečima, već i na delima“, rekao je Parker Bouls, a onda istakao da je kralj fasciniran hranom u svakoj fazi, od farme do stola. ,,On je zaista heroj hrane. Pričati s njim o čudnim sortama šljiva, krušaka ili bilo čega drugog je beskrajno fascinantno."
Parker-Bouls je takođe dao uvid u lični odnos prema hrani koji imaju njegova majka i očuh, rekavši da su ,,jako takmičarski nastrojeni" tokom traženja pečuraka u Balmoralu.
,,Oboje su veoma entuzijastični mikolozi, i oboje veoma, veoma dobro poznaju pečurke. U ovo doba godine, u zavisnosti od kiše, imamo i prave vrganje i lisičarke", rekao je on. ,,Idem tamo sa majkom. U Škotskoj ima mnogo fantastičnih pečuraka. To je zajedničko zadovoljstvo."
Bonus video: