"Bio je čudovište bez moralnog kompasa": Pokojnog Al Fajeda pet žena optužilo za silovanje

Tatjana Badarević Vesti 20.09.2024 21:42 0

BBC prenosi kako je više od 20 žena podelilo svoja iskustva o radu u "Harrods"-u, navodeći kako su bile žrtve polnog zlostavljanja, a neke i silovanja.

Mohamed Al Fajed

Profimedia

 

Preduzetika Mohameda Al Fajeda, bivšeg vlasnika britanske luksuzne robne kuće "Harrods", pet bivših radnica luksuzne radnje optužilo ga je za silovanje.

BBC  prenosi kako je više od 20 žena podelilo svoja iskustva o radu u Harrodsu, navodeći kako su bile žrtve polnog zlostavljanja, a neke i silovanja.

U vreme kada je Al Fajed bio na čelu robne kuće, optužbe su navodno prikrivane, a Harrods nije preduzeo odgovarajuće mere. Sadašnji vlasnici Harrodsa izrazili su šok i osudu zbog ovih optužbi, te su priznali da su žrtve bile izneverene od strane firme.

Incidenti su se dogodili u Londonu, Parizu, Sen Tropeu i Abu Dabiju.

- Bilo je očito da nisam htela da se to dogodi. Nisam mu dala svoje dopuštenje. Samo sam htela da završi - rekla je jedna od žena koju je pokojni preduzetnik silovao u svom stanu u Park Laneu u Londonu. Druga žena je dodala je kako ju je Al Fajed silovao u svom domu u četvrti Mejfer. 

- Mohamed Al Fajed je bio čudovište, predator bez moralnog kompasa - rekla je ona. Dodala je i da su svi njegovi zaposleni bili "samo igračke."

Fajed, koji je preminuo u avgustu prošle godine, već se za života suočavao s optužbama za polno zlostavljanje, no nove optužbe, prema BBC-u, dosežu neviđene razmere i vrlo su ozbiljne.

Njegova duga poslovna karijera započela je u Egiptu, a značajno je napredovala nakon što se oženio sestrom saudijskog milionera, što mu je omogućilo uspostavljanje novih veza i izgradnje poslovnog carstva.

Nakon toga preselio se u Ujedinjeno Kraljevstvo, gde je desetak godina kasnije preuzeo Harrods i postao poznata javna ličnost, redovno se pojavljujući u medijima.

Mohamed je takođe prikazan u seriji "Kruna", budući da je bio otac Dodija Fajeda, koji je bio u vezi s princezom Dajanom i stradao s njom u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading