Bila je popularna, imala je vojsku obožavalaca, a zatim je iznenada nestala: Danas se nalazi na nezamislivom mestu

Slobodanka Ćorić Vesti 16.09.2024 11:45 0

Ova iznenađujuća odluka šokirala je njene obožavatelje i izazvala brojne reakcije

helen

prinstcreen/Instagram

Helen Mazlu, 23-godišnja grčka influencerka sa gotovo pola miliona pratilaca na TikToku, odlučila je da napusti svetovni život i posveti se monaštvu. Ova iznenađujuća odluka šokirala je njene obožavatelje i izazvala brojne reakcije u Grčkoj.

Helen je prisutna na TikToku od 2016. godine, gde je stekla popularnost deleći muzičke obrade, savete o modi i lepoti, te prikazujući svakodnevni život. Međutim, prošle nedelje dogodio se šok – većina njenih objava iznenada je nestala sa društvenih mreža, što je zabrinulo njene pratioce. Nedugo zatim, Helen je na Instagramu objavila da je odlučila da postane pravoslavna monahinja.

 

 

Prema grčkom portalu Ekklesia Online, Helen je 20. jula primila monaški čin od mitropolita Sidirokastrona, Makariosa, i tada je dobila monaško ime Ipomonija, što na grčkom znači Strpljenje.

Odluka ove mlade influencerke izazvala je podeljene reakcije u grčkoj javnosti. Dok neki podržavaju njen hrabar potez i dive se njenoj spremnosti da se odrekne slave, drugi su zatečeni i pitaju se zašto je devojka s toliko potencijala odlučila da napusti uspešan javni život i posveti se monaškom životu.

"Čovek u svom telu je kao zapaljena sveća. Sveći je predodređeno da se topi, a čoveku da umre. Međutim, njegova duša je besmrtna, i zbog toga bi naša briga trebala biti više za dušu nego za telo", napisala je Helen u jednoj od poslednjih objava na Instagramu pre nego što se povukla iz javnog života.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @helenmazlou

 

Iako su mnogi njeni pratioci ostali iznenađeni, Helen je otkrila da je dugo osećala unutrašnji poziv da se odrekne slave i ispraznog publiciteta. Tražeći dublji smisao i unutrašnji mir, odlučila je da se povuče u manastir.

Komentari (0)
Loading