Bio je na ivici da oduzme sebi život, ali ga je spasila ona: Brat Kejt Midlton otkrio najpotresnije detalje iz svog života, svi su zgranuti

Nedeljko Tišanović Vesti 16.09.2024 08:25 0

Ovo je zaista potresno saznanje..

NASH / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

NASH / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Džejms Midlton, brat Kejt Midlton, uskoro će objaviti svoje memoare pod nazivom "Upoznajte Elu: Pas koji mi je spasao život", koje će biti dostupne za prodaju od 24. septembra.

U delićima iz memoara koje je otkrio "Daily Mail", Džejms otkriva da je prošao kroz veoma mračan period u životu, kada je čak razmišljao o suicidu.

On priznaje da je u tom teškom periodu "razmišljao o načinima za umiranje" i osećao se kao da se nalazi na "ivici ludila", dok je pokušavao da se nosi sa svojim problemima.

Ne mogu da spavam, jer mi je um nemiran. Nesanica je vrtoglava. Potpuno sam iscrpljean. Osećam se neshvaćeno, kao da sam potpuni neuspeh. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželeo taj osećaj bezvrednosti i očaja, takvu izolaciju i usamljenost. Mislim da ću poludeti — piše Džejms.

A ipak znam da sam privilegovan, takođe sam srećan, jer imam blisku porodicu punu ljubavi - mamu i tatu, moje sestre, Kejt Midlton i Pipu, njihove muževe, Vilijama i Džejmsa - ali sve ih odgurujem. Ne odgovaram na njihove telefonske pozive. E-poruke ignorišem. Nisam uzvratio ni na sve te pozive da ih posetim. Krijem se iza dvostruko zaključanih vrata, nedostižnih — dodaje on.

Prisetio se i jedne od njegovih najmračnijih noći, bila je u novembru 2017, kada je čak razmišljao da sebi oduzme život "skokom sa zgrade krova u Londonu".

Pitam se, ako skočim, da li bi to moglo da se protumači kao tragična nesreća? Na taj način bi moja porodica, iako bi očajnički tugovala, bila pošteđena dodatne torture saznanja da sam okončao život samoubistvom —  piše on.

Istakao je da ga je njegova kuca Ela uspela primiriti i odvratiti od te namere.

Ponovo sam bacio pogled niz merdevine. Ela se nije pomerila. Njene smeđe oči i dalje netremice gledaju u mene, molećive, sa dušom koja se ogleda u njima, i dok se moje oči ponovo zagledaju u njene, mozak mi se umirio. U tom trenutku znam da neću skočiti. Šta bi se desilo sa Elom da umrem? Koliko bi dugo čekala sama u stanu da je neko pronađe? piše on.

—  Sklanjam se sa ivice, polako se spuštam niz merdevine i milujem Elinu svilenkastu glavu. Ona je razlog zašto nisam izveo taj fatalni skok. Ona je Ela, pas koji mi je spasio život —  zaključio je Midlton.

 

***Nacionalni servis za zaštitu mentalnog zdravlja Republike Srbije – telefon 0800/309309, svakog dana od 0-24h (Klinika za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“), svi pozivi su anonimni i besplatni

***Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva – telefon: 011/7777000, svakog dana od 0-24h, svi pozivi su anonimnii besplatni, kao i prethodno navedeni broj 0800/309309, opcija 1

**Institut za mentalno zdravlje, Beograd, Milana Kašanina 3 (Palmotićeva 37); telefon: 011/3307 500, radno vreme od 8-14h za prve preglede;

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading