Novak Đoković otkrio šta ne toleriše u vaspitanju dece: „Ja to nikada ne bih uradio“, svima dao lekciju iz roditeljstva!

Vesti 22.08.2024 20:18 0

Novak Đoković je i na Olimpijskim igrama pokazao koliko mu je važna porodica.

Novak Đoković

EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Novaka su na Olimpijskim igrama u Parizu bodrili sa tribina supruga Jelena Đoković, sin Stefan i ćerka Tara koja je držala transparent koji je sama napravila, a na njemu je pisalo: "Tata je najbolji."

Nikada ga ne bih terao na to

Odmah posle pobede, Novak je otrčao do njih i izgrlio ih, a fotografija na kojoj snažno grli Taru je obišla ceo svet. Jednom prilikom je otkrio kako vaspitava decu. Osim što je izjavio da su "deca najvažnija jer su naša budućnost", istakao je da im je "potrebna podrška kako bi se pravilno razvila".

Novak Đoković

Printscreen

 

"Možda neko misli da bih forsirao svog sina da igra tenis, ali to nikada ne bih radio. Ako bude imao želju da igra tenis, to treba da dođe prirodno. Trenutno se to događa, igra svakog dana sa sinom mog prijatelja. Čak 99,9 odsto dece koja uzmu reket u ruke to rade jer vole sport, ne zato što žele da zarade novac", pojasnio je Novak.

Objasnio ko su šampioni

„Postoji lažna percepcija u sadašnjosti oko toga ko je pravi šampion. Obično asociramo tu reč sa osobom koja ima trofej. Međutim, neko ko je pronašao svoju svrhu, osećaj identiteta ko se oseća ispunjeno i srećno je takođe šampion na svoj način. Društvo danas stvara previše pritiska na pojedinca. Ako niste zaradili određenu svotu novca ili ako niste među 10 ili 20 najboljih u svom polju onda kažu da niste uspešni i to je veliki problem sa kolektivom zbog načina na koji tretira ljude“, izjavio je jednom prilikom Novak Đoković.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading