Vrisak bola do neba se čuo: Panika na Tasosu, devojčica iz Srbije nagazila na otrovnu ribu zmaja

Slobodanka Ćorić Vesti 31.07.2024 12:32 0

Ako vam se, ne daj bože, ovako nešto desi i lekar nije blizu, odmah stavite vruću vodu ili vruć pesak na mesto uboda, jer je riba otrovna

dete plače

Shutterstock

Na Tasosu se pojavila otrovna riba! U Fejsbuk grupi "Grčka info", jedna Srpkinja je ispričala da je njena ćerka nagazila na ribu zmaja, što je izazvalo intenzivne bolove.

Moja ćerka je u plićaku u Limenariji nagazila na ribu pauka (poznatu i kao drakena, dragana, riba zmaj ili dragon), što je izazvalo nesnosan bol u nožnom prstu. Dete je bilo u velikim bolovima, pa smo odmah otišli kod lekara. On je dao injekciju na mestu uboda, još jednu u kuk, mast i antibiotik za devet dana - izjavila je Bojana.

"U Limenariji,na Tasosu je danas moja ćerka u plićaku nagazila na ribu pauka,drakena,izazvavši joj nesnosan bol u nožnom prstu.Dete se previjalo od bolova i odmah smo otišli kod lekara koji joj je dao inekciju na mestu uboda,i još jednu inekciju u kuku,mast i antibiotik 9 dana.Primetili smo da ih ima i na Astridi i na Tripiti plaži.Ako vam se ne daj Bože ovo desi,a lekar nije blizu,odmah staviti u vruću vodu ili u vruć pesak jer je riba otrovna. Na žalost u tom trenutku nije imala patike za plivanje.", napisala je Bojana.

Prema njenim rečima, slične ribe su primećene i na drugim plažama.

dete plače

Shutterstock

 

Pronašli smo ih i na plažama Astridi i Tripiti. Ako vam se, ne daj bože, ovako nešto desi i lekar nije blizu, odmah stavite vruću vodu ili vruć pesak na mesto uboda, jer je riba otrovna. Nažalost, moja ćerka nije imala patike za plivanje - dodala je Bojana.

Preporuke i iskustva drugih

Drugi ljudi koji su imali slična iskustva s ovom ribom podelili su svoja svedočenja. Jedna članica grupe je napisala: „Intenzitet bola nakon uboda ove ribe je najjači koji sam ikada osetila. Meni se dogodilo prošle godine u Nei Poriju, u plićaku. Najčešće se dešava na peščanim plažama. Preporučujem da deca nose patike za vodu, a ni ja više ne ulazim u vodu bez njih.“

Šta je riba zmaj

Riba zmaj, ili dragon riba, ima izduženo telo s širokim, izbočenim perajama koje podsećaju na krila, dajući joj izgled sličan zmaju. Njeno telo je šareno i često ima živopisne boje koje joj pomažu da se kamuflira u svom staništu.

Ova riba skriva se u pesku i šljunku, duga je oko 10 centimetara i ima oštre crne bodlje na leđnim perajama. Riba zmaj nije predator i ne napada, već ispušta otrov samo kao odbrambeni mehanizam kada je nagazite.

Komentari (0)
Loading