Tihi, odani i prijateljski nastrojeni — iznenadićete se kada vidite ko je na prvom mestu: 5 najmiroljubivijih rasa pasa koji su odlični za svaku porodicu

Nedeljko Tišanović Vesti 15.07.2024 17:33 0

Iznenadićete se kada vidite listu.

Shutterstock

Shutterstock

Stara dobra poslovica kaže da je pas čovekov najbolji prijatelj. Oni koji trenutno su vlasnici pasa, sigurno ovakvo iskustvo žive. Svaki bi vam vlasnik kazao jedno, a to je da je njegov pas deo njegove porodice. 

Psi su za čoveka uvek tu, u dobru, u zlu, u sreći, u patnji... uvek. Toliko su posebni i drugačiji da nije ni čudo zašto ljudi govore ovako lepo o psima. 

Oni su odani kućni ljubimci, ali ne samo to, oni mogu postati odani prijatelji, dokazano je da smanjuju stres i krvni pritisak, a pomažu i deci da postanu odgovoriji tokom odrastanja. 

Međutim, ako biste želeli da u vaš dom dođe određena rasa, neophodno je da znate određene stvari o tim rasama. Naravno, nemojte zaboraviti da je najhumaniji gest udomiti psa, tako da razmislite i o tome!

Na 5. mestu nalazi se Mađarska vižla

Shutterstock

Shutterstock

 

Ova rasa pasa je ljubazna, tiha, nežna, odana i energična. Takođe, preporuka je da ova rasa pasa uđe u vaš dom kada deca malo odrastu. 

Na 4. mestu nalazi se Irski seter

Shutterstock

Shutterstock

 

Oni su živahni, ljubazni, energični i druželjubivi. Zbog njihovog temperamenta oni su izvrsni terapijski psi u bolnicama. 

Na 3. mestu nalazi se Pudla

Shutterstock

Shutterstock

 

One su pametne, druželjubive, živahne, odane i oprezne. Obožavaju sportove i vrlo lako se sa svima sprijatelje. Odlični su psi za porodicu sa decom. 

Na 2. mestu nalazi se Labrador retriver

Shutterstock

Shutterstock

 

Oni su miriljubivi, druželjubivi, odani, privrženi i energični. Ovo je jedan od najbojih porodičnih pasa i sa njima jednostavno ne možete pogrešiti. 

Na 1. mestu je Zlatni retriver

Shutterstock

Shutterstock

 

Oni su ljubazni, razigrani, odani, samouvereni i prijateljski nastrojeni prema svima. Ovo je rasa pasa koja voli da radi te su odlični za traganje, rad sa slaboidim osobama i za spašavanje. 

 

 

Komentari (0)
Loading