Baka me voli više nego tebe: Istraživanje otkriva zašto su posvećenije unucima nego deci, odgovor je jasan

Vesti 08.06.2024 16:53 0

Bake imaju običaj da svojim unucima daju mnogo ljubavi, ponekad čak i više nego svojoj deci

baka

Shutterstock

Ljubav baka i deda prema unucima je jedna od najiskrenijih, najlepših i najposebnijih!

Nedavna studija je otkrila da bake i deke koji više brinu o svojim unucima i provode više vremena sa njima žive i do pet godina duže, a najnovija studija tvrdi da unuci koji imaju blisku emocionalnu vezu sa svojim dekama i bakama imaju manje šanse da budu depresivni u budućnosti!

baka

Shutterstock

 

Veza između baka i unuka je zaista neprocenjiva. Bake imaju običaj da svojim unucima daju mnogo ljubavi, ponekad čak i više nego svojoj deci, a Bright Side predstavlja razloge zašto se to dešava.

Što su ljudi stariji, to su mekši i mudriji 

Žene najčešće postaju bake kada su već proživele život punim plućima. Životna iskustva čine ih zrelijim i otvorenijim za izgradnju smislenih odnosa sa drugim ljudima, počevši od unuka, sa kojima grade stabilne i emocionalno jake odnose. 

Bake imaju drugačije prioritete 

Kada postanete baka, vaši prioriteti se menjaju. Deca su već odrasla, bake su u penziji i sigurno imaju više vremena za igru i učenje sa unucima, ali i da im prenesu sva znanja i lekcije za srećan i ispunjen život. 

Bake ne kritikuju kao roditelji 

Veza između deteta i roditelja je posebna i neraskidiva. Međutim, roditelji ponekad mogu biti previše kritični prema svojoj deci, što dovodi do sitnih svađa i frustracija na obe strane. S druge strane, bake su nežne i ne kažnjavaju svoje unuke za loše ponašanje, kao što su kažnjavale svoju decu. Bake se uvek trude da pridobiju svoje unuke, razmaze ih ljubavlju i nežnošću, a ne kažnjavanjem i kritikom.

Za svoje unuke mogu sve što ne mogu za svoju decu 

Bake mogu sa svojim unucima sve što nisu imale priliku da rade sa svojom decom. Oni mogu da shvate gde su pogrešili u podizanju svoje dece i da budu bolji sa svojim unucima. Mogu im izraziti svoju ljubav bez stresa, odgovornosti i briga koje roditelji imaju. 

Uloga bake je manje stresna i komplikovana od uloge roditelja 

Roditelji su odgovorni za skoro svaki aspekt života deteta, od osnovnih životnih potreba do obrazovanja. Iako je uloga bake zaista važna, o čemu svedoče brojna istraživanja, bake sigurno nemaju iste obaveze kao roditelji. Njihova uloga je usmerena na pružanje emocionalne podrške, saveta i beskrajne ljubavi! 

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Ukoliko često imate nedoumice kako da smirite uplakanu bebu, isprobajte ovaj trik! 👶🏼 #najzena #zena #fyp #fypシ #foryoupage #fypシ゚viral #fypシ #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading