Bračni terapeut rešio misteriju: Ovo je razlog zašto neke žene više privlače loši muškarci

Vesti 28.05.2024 15:11 0

Žene to ne rade svesno, postoji veoma jednostavan razlog zbog kojeg biraju loše momke.

dvoje

Shutterstock

Bračni terapeut Dejvid Perl tvrdi da žene podsvesno privlače oni muškarci s kojima imaju najveće šanse da dobiju potomstvo. 

Podsvesno traže najbolje gene

„Loš“ momak je obično alfa mužjak, samouveren i snažan, a evolucija je primorala žene da nesvesno teže da pronađu „najmoćnijeg mužjaka“ za reprodukciju, što je u istoriji bio alfa mužjak, kaže bračni terapeut. To je deo „hipoteze o dobrim genima“ koja sugeriše da žene biraju partnere na osnovu toga ko ima najbolje genetske kvalitete za stvaranje potomstva. Nažalost, ovakvi tipovi muškaraca ne pokažu se uvek kao najbolji izbor za ozbiljnu vezu, što navodi žene da pređu na „dobrog momka“ jer im treba neko ko će biti brižan i zaštitnički nastrojen, kako bi njeno potomstvo dobilo najbolje šanse za uspeh, kaže Perl u videu objavljenom na TikToku.  "To nije nešto što žene rade svesno, ali ono što žene traže je najbolja prilika da se njihova jajašca oplode i zatim prežive", dodao je.

 

 

Pokažu im da nisu dobar izbor

"Budući da se loš momak često pokaže kao pogrešan izbor, žene traže boljeg, a to je ljubazan i miran muškarac koji će ostati uz njih", rekao je Perl u svom videu. "Osigurati i zaštititi, brinuti se o deci... To je jednostavno način na koji smo evoluirali. To je jednostavno činjenica, nemojte se ljutiti na mene", dodao je na kraju videa bračni terapeut. 

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading