Prosto neverovatno: Mama pokazala šta sve zna da radi njen desetomesečni sin, ljudi su zapanjeni

Olja Jelić Vesti 20.04.2024 11:39 0

Snimak mame u kom svom jednogodišnjem sinu zadaje kućne poslove koje on sa veseljem obavlja pravi je hit na društvenim mrežama

Dečak radi kućne poslove

Printscreen/TikTok

Iako se roditeljima koji slede Montesori metodu ovo možda ne čini čudnim, mama Sofi Zi postala je viralna zbog objave videa u kom svom jednogodišnjem sinu zadaje kućne poslove koje on sa veseljem obavlja.

Životne veštine u obliku igre ključni su alati za učenje za bebe i malu decu. Pranje prozora, brisanje prašine, pranje suđa, pranje rublja aktivnosti su koje razvijaju koordinaciju oko-ruka, jačaju stisak i snagu ruke, što je kasnije važno za učenje pisanja i drugih važnih vještina.

"Imaš 10 meseci, a već znaš toliko o osnovnim kućnim poslovima i povezuješ ih sa igrom i zabavom i uživaš da pomažes i obavljaš ih", piše u videu na TikToku koji je skupio više od 500.000 pregleda.

Zi je pokazala kako joj sin pomaže u pranju suđa: okreće gumb na veš mašini, odlaže pribor za jelo u mašinu i slaže knjige na polici.

 

@schoolpsych.mom Let your baby & kids watch/help with your daily chores. Even if it takes a bit longer or is a bit messier. It’s so important for their development and they enjoy it! #momsoftiktok #parentingtips #babylife #newmomtips #toddlermom ♬ Feel Good - Tundra Beats

 

"Neka vas deca gledaju ili pomognu u vašim svakodnevnim poslovima. Čak i ako traje malo duže ili je malo neurednije, to je važno za njihov razvoj i oni uživaju u tome", poručila je Zi.

Mišljenja gledaoca su podeljena. Jedni su zapanjeni dečakovim sposobnostima, drugi smatraju da bi mama trebala da ga pusti da bude dete, dok treći isto rade sa svojom decom jer smatraju da je pomaganje u kućanskim poslovima važno za razvoj samopouzdanja.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)
Loading