Jedno je ključno: Naviknite dete da spava u svom krevetu uz pomoć 6 proverenih saveta, nema više suza!

Vesti 12.04.2024 19:58 0

Ponekad deca odbijaju da spavaju u svojim krevetima zbog straha ili anksioznosti...

beba

Shutterstock

Ponovo naterati svoju decu da spavaju na svojim krevetima može biti zastrašujuće, posebno ako su navikla da spavaju sa vama ili braćom i sestrama. Međutim, uz malo strpljenja i ispravan pristup, možete pomoći svojoj deci da steknu naviku spavanja na svojim krevetima.

U ovom članku ćemo razmotriti neke roditeljske savete i trikove kako bi vaša deca ponovo poželela da spavaju u svojim krevetima.

dete

Shutterstock

 
Stvorite udobno okruženje za spavanje

Uverite se da je krevet vašeg deteta udoban i udoban. Uložite u kvalitetne dušeke, jastuke i posteljinu koje će vaše dete voleti. Pustite ih da odaberu svoju omiljenu boju ili lik kako bi ih učinili personalizovanijim i privlačnijim za njih.

Uspostavite rutinu za spavanje

Postavite doslednu rutinu odlaska na spavanje koju vaše dete može da prati svake noći. Ovo može uključivati kupanje, vreme priče i uspavanku. Dosledna rutina će signalizirati vašem detetu da je vreme za krevet, što će mu olakšati da zaspi.

Postepeno ih prebacite u krevet

Ako je vaše dete spavalo sa vama ili braćom i sestrama, nemojte očekivati da će odjednom početi da spava samostalno. Umesto toga, napravite prelaz postepeno. Počnite tako što ćete ih spavati u krevetu nekoliko sati svake noći i postepeno povećavajte vreme dok tamo ne spavaju celu noć.

Koristite pozitivno ohrabrenje

Pohvalite i nagradite svoje dete što stalno spava u svom krevetu. Ovo može biti jednostavno kao grafikon sa nalepnicama ili mala poslastica ujutru. Kako navodi Hola! pozitivno ohrabrenje će motivisati vaše dete da nastavi da spava u svom krevetu.

Pozabavite se svim strahovima ili anksioznostima

Ponekad deca odbijaju da spavaju u svojim krevetima zbog straha ili anksioznosti. Razgovarajte sa svojim detetom i odgovorite na sve njegove nedoumice. Takođe možete koristiti noćno svetlo ili omiljenu plišanu životinju da biste mu pružili udobnost i sigurnost.

Budite strpljivi

Neophodno je zapamtiti da svako dete ima jedinstvene potrebe i da će možda trebati neko vreme da se prilagodi spavanju u svom krevetu. Neophodno je biti strpljiv i držati se doslednog pristupa. Vremenom će vaše dete razviti naviku da spava u svom krevetu. 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading