Odbio kumstvo detetu svog prijatelja: Muškarca su svi osudili, a kad je otkrio razlog svi su ostali bez teksta

Olja Jelić Vesti 11.04.2024 12:44 0

Biti krsni kum velika je čast i retko kada se dogodi da neko odbije da bude kum ili kuma. Jedan muškarac opisao je svoju situaciju na Redditu i otkrio kako upravo on spada među te retke osobe

Kumstvo

Shutterstock

Biti krsni kum velika je čast i retko kada se dogodi da neko odbije da bude kum ili kuma. Jedan muškarac opisao je svoju situaciju na Redditu i otkrio kako upravo on spada među te retke osobe koje su kumstvo odbile, a opisao je i zašto.

Nakon prvobitnog oduševljenja i sreće što će biti krsni kum prijateljevog deteta, raspoloženje je splasnulo kada je dobio kovertu sa zahtevima. Kumstvo je odbio, a prijatelj ga je nazvao sebičnim i prekinuo svaki kontakt s njim, prenosi Mirror.

Muškarac je u svojoj objavi opisao kako su i on i njegova supruga očekivali da će mu prijatelj tražiti da bude kum njegovom detetu, jer su se družili s njim i njegovom suprugom devet godina i bili su vrlo bliski.

Koverta sa ugovorom

Kada ga je prijatelj pitao da bude krsni kum, bio je iskreno oduševljen, a sve je pokvarila koverta koja ga je dočekala drugi dan. U njoj se krio ugovor i popis zahteva roditelja malenog deteta koje je trebalo biti kršteno.

čovek

Shutterstock

 

U zahtevima je navedeno kako se kum mora krstiti i postati katolik, što se muškarcu nije nimalo svidelo. Osim toga, detetu bi prema ugovoru trebao dati oko 20 000 evra na dar. “Pristao sam, a sutradan mi je ostavio kovertu sa pravnim ugovorom koji sam trebao da potpišem”, opisao je.

Posebno je bilo naglašeno i kako se od njega traži da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dete prisustvuje, poput krštenja, ispovesti, krizme i drugog.

Muškarac je napisao kako bi o tome da postane katolik morao da razmisli, a kada je počeo da nabraja troškove, bilo mu je jasno koju će odluku doneti. Osim što bi za svaki važniji događaj detetu morao da da oko 500 evra, uključujući detetove rođendane i praznike, do 18. rođendana od njega se kao krsnog kuma tražilo da detetu osigura sredstva za školovanje u iznosu od oko 20.000 evra.

Kad je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da takav ugovor ne može da potpiše, ovaj se razljutio toliko da je prekinuo sve veze s njim.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading