Podstakla raspravu na internetu: Majka doji dete koje ima 5 godina, jedni se zgražavaju, drugi je podržavaju

Vesti 13.03.2024 14:41 0

Dok su joj neke majke savetovale da prestane jer je dete prestaro, druge su priznali da su decu dojile i duže.

majka

Shutterstock

Jedna mama je podstakla raspravu nakon što je otkrila da još uvek doji petogodišnju ćerku, kao nagradu kad uradi nešto dobro. Objasnila je kako njena ćerka postaje ljubomorna na mlađu sestru zbog dojenja. Osećajući se krivom, mama je povremeno počela da je doji - ali samo kad učini nešto dobro da to i zasluži.

"Da li je loše ako i dalje povremeno dojim svoju petogodišnju ćerku? Dojim njenu mlađu sestru, ali ona i dalje želi isto i dopustiću joj to ponekad pre spavanja ili kao nagradu jer je učinila nešto dobro", napisala je žena na forumu „Quora“.

majka

Shutterstock

 

Dok su joj neke korisnice savetovale da prestane jer je devojčica prestara za to, druge su priznale da su decu dojile i u tinejdžerskim godinama. Jedna korisnica je napisala: "Apsolutno ništa loše u tome. Moja sedmogodišnja ćerka i dalje sisa, uglavnom radi utehe. To ima vrlo umirujući učinak na mamu i dete. To je odličan način da ih umirim kad su uznemirena. Čini vezu između mame i deteta jačom. Osim toga, zaista je neverovatan osećaj."

Druga korisnica je upitala: "Kada planirate da prestanete?", a treća je dodala: "Nastavila bih koliko god ona želi. Ovo je nešto što samo vi možete pružiti svom detetu. Potreba koju samo vi možete pružiti. Cenite ovo dragoceno vreme sa svojim detetom." Jedna žena se nije složila: "Nagradila bih je nečim drugim. Uradite nešto posebno s njom dok tata čuva mlađu sestru."

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, majčino mleko ili formula za odojčad treba da budu glavni izvor ishrane bebe tokom prve godine života. Dodali su i da nije neuobičajeno da se deca do četiri godine doje.

 

Komentari (0)
Loading