,,Treće dete je kao droga": Majka 3 ćerke otvara oči svim roditeljima, ovo je šokantna istina o proširenju porodice

Vesti 27.02.2024 11:43 0

Ovo su 4 razloga zašto se treće dete ponaša 'kao droga'

deca

Shutterstock

Da li razmišljate o trećem detetu ili očekujete treće dete, ali nemate pojma šta da očekujete? Možda će vam ova priča majke tri devojčice otvoriti oči

„Izgleda da su troje dece novo dvoje. Pre nego što sam dobio treće dete, bio sam prilično siguran da će nam troje biti dovoljno. U stvari, verovatno sam mogao da budem srećan sa samo dvoje. Ali onog trenutka kada se moje treće dete rodilo , nisam mogla da zamislim da nemam više“, rekla je za Mom.me Jansen Bredšo, majka tri devojčice.

majka i ćerka

Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

 

"Sada se šalim da je treće dete kao droga. Jednom kada dobiješ treće, teško je ne želeti još jednu bebu."

Ovo su 4 razloga zašto se treće dete ponaša 'kao droga'.

1. Sa trećom sve izgleda lakše nego sa prva dva

Sa trećom bebom sve je prilično jednostavno. Čuo sam ovo od mnogih roditelja pre nego što sam dobio treće dete, i to je definitivno bilo istinito za nas. Mnogo si opušteniji, nisi početnik kao sa prvim, i ne pokušavaš da naučiš kako da žongliraš sa više dece, kao kad sam ja imao dvoje. Često su prvo dvoje dece dovoljno odrasli da se igraju i zabavljaju sami i već su dovoljno samostalni da lakše brinu o trećem detetu.

2. Dobro znate kako brzo prolazi faza novorođenčeta i nadate se da će trajati što duže

Sa ovom (trećom) devojkom osećao sam se kao da mogu u potpunosti da uživam u njoj i da cenim svaku fazu više nego što sam mogao sa prve dve devojke. Ne osećam pritisak i ne čini mi se da brže raste. Samo želim da poljubim njene bucmaste obraze i da je stisnem koliko može da toleriše.

3. Nakon roditeljstva troje dece, znate da će sve ispasti u redu

Imate dovoljno iskustva i znate da će na kraju sve ispasti dobro. Prespavaće noć, naučiće da jedu ne razmazujući sve oko sebe u krugu od 3 metra, naučiće da idu u toalet...

4. Vaš um će teško prihvatiti ideju da je zauvek gotovo

Ako više nemam novorođenče i ako ne vidim taj prvi osmeh, malo mi se slama srce. Svaki put kada pogledam svoju bucmastu treću bebu, punu smeha i neverovatne ljubavi ostatka njene porodice, ne mogu da zamislim da ne želim to ponovo da uradim. Zato čuvajte se! Ako razmišljate o trećem detetu, samo znajte da je to klizav put ka četvrtom detetu.  

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading