Ovo treba zabraniti: Mladenci obožavaju jedan bizaran trend, ljudi ne mogu da dođu sebi od šoka!

Vesti 03.02.2024 20:00 0

Počela je debata na društvenim mrežama kada je buduća mlada pokrenula tu temu

svadba

Shutterstock

Novi trend među mladama i mladoženjama u svetu, posebno u SAD, je puštanje leptira na svadbama i nailazi na burnu reakciju stručnjaka.

Za koje se veruje da su simbol "novih početaka i novog života", insekti su postali popularan izbor za mnoge parove na njihov "poseban dan" i služe kao zamena za konfete.

leptiri

pixabay

 

Leptiri se čuvaju u kutiji za „masovno izdanje“ ili čak u pojedinačnoj koverti ponekad, a kada se to zahteva, bacaju se u vazduh iz zabave. Međutim, realnost je da oni retko preživljavaju. U mnogim slučajevima, krilati insekti uginu pre događaja, a stručnjaci pozivaju da se ova praksa zabrani.

Počela je debata na društvenim mrežama kada je buduća mlada pokrenula tu temu. Objavljujući na Fejsbuk grupi za planiranje venčanja, pitala je šta drugi misle o "lepom" trendu, ali je brzo naišla na negativan odgovor.

Ljubomora

Liubomyr Vorona / Alamy / Alamy / Profimedia

 

„Ovo je verovatno jedna od najokrutnijih ideja za venčanje koje sam ikada video“, „Ovo bi trebalo da bude protivzakonito“, rekao je drugi, dodajući da je „užasno“. Drugi su rekli da su insekti zarobljeni unutra pre nego što su pušteni često bili „zaista strašni“ ishodi, prenosi Klix.ba.

Profesor Endrju sa Univerziteta Sautern Kros složio se da je trend čudan i problematičan ne samo za bezbednost insekata, već i za životnu sredinu, a bilo je i poziva drugih organizacija da tu praksu treba zabraniti.

Postoje stotine kompanija u SAD koje nude ovu uslugu, a cene počinju od 50 dolara za 12 leptira. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading