"Ovo je minimum!": Mama podelila spisak obaveza za svog muža nakon dolaska bebe i usijala društvene mreže

Olja Jelić Vesti 02.02.2024 13:42 0

Prisustvo dobrog partnera tokom iscrpljujuće postporođajne faze može potpuno da promeni situaciju.

Mama

Printscreen/TikTok

Prisustvo dobrog partnera tokom iscrpljujuće postporođajne faze može potpuno da promeni situaciju. Ali nažalost, postoje i partneri koji misle da ne mogu da doprinesu podršci ženama nakon porođaja.

Tiktokerka i mama, Melisa Meser, podelila je spisak za muškarce, ispunjen različitim zadacima i odgovornostima koje mogu da preuzmu dok se mama bavi životom novorođenčeta. Napomenula je da je njen spisak "minimum".

Melisa u videu spominje načine kojima muškarci mogu pružiti emotivnu podršku svojim partnerkama nakon porođaja.

"Znam, muškarci mogu da pomisle da u određenim situacijama ne mogu ništa, posebno ako je u pitanju dojenje", navela je. Ipak, tvrdi da bi muškarci svejedno trebali da se probude i budu moralna podrška svojim ženama.

"Reci joj da je dobra mama barem tri puta dnevno. Može da se oseća usamljeno ako je budna i sama s bebom usred noći", savetuje mama. Nabrojala je još nekoliko stvari.

 

 

 

"Ako je ovo vaše prvo dete, trebali bi da brinete o pranju veša, kućnim poslovima i slično. Takođe, uključite se u menjanje pelena", nastavila je.

S druge strane, kada je reč o porodicama koje već imaju decu, partnerove obaveze nakon porođaja mogu da se malo promene, stavljajući više fokus na decu.

"Važno je da muškarac brine za ostalu decu dok je mama posvećena novorođenčetu. Ipak, trebao bi redovno da proverava kako je i treba li joj bilo šta", objasnila je Melisa.

Većina mama se složila sa svim stvarima na popisu, a nekoliko njih je ponudilo i neke svoje ideje.  

"Slažem se s ovim popisom, ali dodala bih i kuvanje obroka", podijelila je jedna korisnica.

Neke majke su izrazile nejasnoće oko određenih stavki na popisu i predložile su da bi bilo dobro da ga prezentuju partneru.

"Ne bih želela da moj muž misli kako mora da pogađa sve ove stvari. Tražiću nešto kada mi zatreba. Osim toga, nisam vezana za krevet, neke stvari još uvek mogu i sama", smatra druga.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading