Kako spasiti brak od neverstva? Jedna sitnica je važan faktor u očuvanju zdravog odnosa

Vesti 01.02.2024 09:30 0

Bilo da je emocionalna ili fizička, kad god energija izlazi van vaše veze, to se smatra aferom...

brak

Shutterstock

Svako je podložan aferi i može se desiti svakom od nas ako ne obraćamo pažnju. Ali, vi (ne vaš partner) možete zaštititi svoju vezu od druženja, zapleta, emocionalne ili fizičke afere.

Možete naučiti kako da sačuvate brak od potencijalnog neverstva.

Malo afera je namerno i, u stvari, većina nekoga potpuno iznenadi.

Dakle, u braku ste ili u posvećenoj vezi. Stvari su 'u redu' ili možda 'ne baš najbolje'. Nije tako loše da osećate potrebu da uradite nešto po tom pitanju, kao što je rad sa trenerom ili terapeutom. Možda mislite da ste dobro, da ste čvrsti i da možete da se nosite sa tim.

shutterstock

Shutterstock

 

Ako vam ovo zvuči poznato, obratite pažnju jer vam se može dogoditi afera.

Meni se baš tako desilo, priča Laura Blando, terapeut i savetnik za veze i traume.

Ja sam bila osoba koja je istupila u svom prvom braku i vidim to iznova i iznova i iznova.

Kada se zatvorimo, odvojimo i ne poštujemo ono što nam naša srca i um govore, mi se prekidamo. Umesto da gledamo ispod haube, nastavljamo da vozimo, a ne da ga vodimo na održavanje.

Ono što je počelo kao potreba za 'malo ulja', sada zahteva potpuni remont motora. I dok se sve to dešavalo, pojavio se neko drugi ko je imao prave delove za ono što je pokvareno.

Kada zanemarimo da nešto ide po zlu, to otvara put nekome da uđe u naše živote da nam pokaže koliko je tačno to pogrešno i „uključi“ ono što nam nedostaje. Kada se prekidač okrene, potrebna je skoro nadljudska snaga da se isključi.

shutterstock

Shutterstock

 

Da se ​​razumemo, ovo je savršena oluja, a mi nismo ni znali da se sprema.

Šta možete učiniti da zaštitite sebe i svoju vezu od opasnosti ili potrebe da budete nadljudski?

Trenutna generacija Z ili milenijalci se možda ne slažu sa mnom, ali saslušajte me. Suprotna prijateljstva i poslovni odnosi mogu biti izvor za afere.

Za početak je nevino i može tako ostati neko vreme. Opušten razgovor o politici, vremenu ili možda projektima posle radnog vremena praćeno pićem. Kako prijateljstva razvijaju dublju emocionalnu vezu, normalno je da delimo intimnije detalje o našim životima.

Počinjete da delite koliko ste nesrećni ili kako vas je povredio vaš partner. Stvara se istinska empatija i dolazi do emocionalne veze i privrženosti.

brak

Shutterstock

 

Bilo da je emocionalna ili fizička, kad god energija izlazi van vaše veze, to se smatra aferom. Osposobljeni smo za vezu, i emocionalnu i fizičku.

Želimo vezu. Treba nam veza. To je osnovna ljudska potreba. Problem je u tome što treba da radimo na vezi sa našim partnerom, a ne sa osobom sa kojom saosećamo.

Najbolje što možete da uradite je da popravite krov pre nego što počne da prokišnjava. 

Ako ste nemirni u vezi, pronađite trenera ili terapeuta i zamolite svog partnera da radi na tome sa vama. Ogorčenosti vremenom grade planine, a te planine su grubi tereni. Teško je biti ranjiv, reći da vam treba ili želite pomoć, ali toliko je vredno toga.

Da li postoji oblast ili oblasti u vašem partnerstvu na kojima je potreban rad? Razgovarajte sa svojim partnerom o tome gde bi trebalo da napravite neke promene.

Da li ste otkrili da delite sa nekim drugim, a ne sa osobom koja može da napravi stvarnu promenu? Obratite pažnju na to sa kim delite, budite iskreni sa svojim leptirićima ili se devojački kikoćete kada se družite sa osobom. Šta možete učiniti da to vratite kući, piše Your Tango.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading