"Za mame ne važe isti standardi": Viralni video koji pokazuje razlike u percepciji majki i očeva izazvao burne reakcije

Olja Jelić Vesti 02.01.2024 18:19 0

Viralni TikTok video mame Makenzi Tejlor savršeno je prikazao frustrirajuće razlike u percepciji majki i očeva

Porodica

Shutterstock

Viralni TikTok video mame Makenzi Tejlor savršeno je prikazao frustrirajuće razlike u percepciji majki i očeva te prikupio 1.5 miliona lajkova na toj društvenoj mreži. Tiktokerka je kroz niz primera sa kojima se svakodnevno susrećemo pokazala da društvo drugačije reaguje kad neke roditeljske zadatke obavlja majka, a drugačije kad ih obavi otac.

Kad tata donese picu umesto večere, to se smatra zabavnim, a kad to napravi majka, prozvaće je lenjom jer nije pripremila večeru. Tate koji se igraju sa svojom decom dobijaju pohvale i odobravanje, a mame samo rade svoj posao. Sve završava crno-belim slajdovima na kojima piše: "Za mame vrede dvostruki standardi. Želim da znaš da si neverovatna mama, bez obzira na to što ti društvo govori."

 

 

Video je pogodio tiktokere koji su ga podelili više od 25.000 puta. "Video sam to u mnogo porodica. Kako zaustaviti dvostruke standarde? Očekivanja od mama su ogromna, a letsvica za tate spuštena je jako nisko", "Kad ovo vidim, dođe mi da zagrlim svoju mamu jer su dvostruki standardi u to doba bili još viši i odradila je lavovski posao", "Ja sam tata i slažem se sa ovim!" samo su neki od komentara ispod viralnog videa.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading