Poznaju se od prvog razreda: Iza Božidara i Stanice je 70 godina braka, nisu živeli lako, ali imaju snažnu poruku

Slobodanka Ćorić Vesti 16.11.2023 07:24 0

Kad su se uzeli, pričali su da je bila nemaština i da je bilo teško, sve se to izdržalo, jer su se slagali uvek

bračni par

Printscreen/RTS

Iza Božidara i Stanice Antić iz Niša je 70 godina braka. Jubilej su obeležili sa decom, unucima, praunucima. Iako imaju više od 90 godina, vitalni su i uživaju u druženju sa porodicom.

Baka Stanica i deda Božidar rođeni su 1931. godine i poznaju se od prvog razreda osnovne škole. Venčali su se 1953. u Orlanu kod Podujeva. Više od 40 godina živeli su u Prištini, gde su im posle rata ostale fotografije iz mladosti. Iako nisu živeli lako, uvek su se razumeli.

„Tolerancija i poštovanje, to je najvažnije po mom shvatanju za ovoliko godina“, kaže Stanica Antić.

Njen suprug Božidar ističe da je bilo i padova i ustajanja: „Bilo je lepih vremena nekada, nekad je loše, kako kad. Sve smo to prošli“.

Imaju tri ćerke i sina, petoro unučića i šestoro praunučića. Stan u Nišu mali da primi sve.

„Mislim da ih je održalo to što su bili skromni i bili su zadovoljni sa onim što imaju. Kad su se uzeli, pričali su da je bila nemaština i da je bilo teško, sve se to izdržalo, jer su se slagali uvek“, priča ćerka para Stana Vučelić.

„Po meni je ključ poštovanje i tolerancija i ta neizmerna ljubav prema porodici, prema ženi sa kojom provodite život i prema deci“, smatra unuk Miloš Milićević.

A deca i porodica su, kažu, njihov najveći uspeh.

„To ti je najbolje bogatstvo. Iz velike sam porodice. Slušali su, išli su u školu, to što su započeli su završili“, objašnjava baka Stanica.

„Osećamo se dobro zbog toga, deca velika, unuci veliki, praunuci... Šta ćeš ti drugo?“, kaže Božidar.

Iako su u dubokoj starosti, žele da znaju sve novosti iz porodice. Zanima ih politika, a najviše, kako kažu, vole da gledaju mečeve Novaka Đokovića.

Komentari (0)
Loading