NEVEROVATNO TUŽNO Žele se odreći deteta: Unajmili surogat majku, a kad su videli bebu predomislili se

Slobodanka Ćorić Vesti 09.11.2023 15:44 0

Platili smo mnogo novca surogat majci da bismo imali zajedno dete. Bila je dobra žena koja je brinula o svom telu i odlično smo se slagali. Moja žena i ja smo bili toliko uzbuđeni na dan kada se porodila, ali kada sam video bebu znao sam da nešto nije u redu

beba

Printscreen/Instagram/pubity

Par je tokom godina pretrpeo nekoliko pobačaja, pa su odlučili da se obrate surogat majci kako bi ispunili želju da postanu roditelji, ali nije sve išlo po planu. Nakon što je doživela tri spontana pobačaja i dijagnostikovan joj je sindrom policističnih jajnika, žena se pitala da li će ikada moći da ima dete.

Kada je imala 40 godina, ona i njen muž odlučili su da poslednji put pokušaju da imaju svoje dete, pa su platili surogat majci da im pomogne. Međutim, ubrzo nakon što je beba rođena, par je shvatio da nešto nije u redu sa dečakom, a ženin partner je otkrio da više ne želi bebu, prenosi Mirror.

Zbunjeni muškarac je podelio njihovu veoma tešku situaciju u objavi na Redditu, pitajući se da li je pogrešio što se tako osećala. U objavi je objašnjeno koliko su bili uzbuđeni zbog bebe, ali kada se beba rodila, otkrili su da je bilo dosta zabune.

Ispostavilo se da su kompanija za surogat materinstvo i banka sperme koristile pogrešnu spermu i da muškarac zapravo nije bio detetov otac. Rekao je: „Dakle, moja žena i ja smo oduvek želeli svoje dete. Ona ne može da nosi trudnoću zbog PCOS-a i pretrpela je tri spontana pobačaja u prošlosti.

„Platili smo mnogo novca surogat majci da bismo imali zajedno dete. Bila je dobra žena koja je brinula o svom telu i odlično smo se slagali. Moja žena i ja smo bili toliko uzbuđeni na dan kada se porodila, ali kada sam video bebu znao sam da nešto nije u redu. Beba je imala azijske crte lica, crnu kosu i smeđe oči, a oboje smo belci sa plavom kosom i plavim očima“, objasnio je on. 

„Odmah smo podelili ovaj problem sa lekarima i zatražili DNK test. Ispostavilo se da ja nisam otac. Oboje smo stvarno shrvani zbog toga i kontaktirali smo surogat majku i banku sperme i oni su istražili i rekli nam da je došlo do 'ekstremno retke' zabune i ponudili nam finansijsku kompenzaciju", dodaje on.


„Nije nas briga za rasu, samo smo uznemireni što oboje nismo bebini biološki roditelji. Da li sam loša osoba što želim da preduzmem sudski postupak protiv agencije i ne zadržim bebu?'', upitao je.

Više od 4.000 ljudi komentarisalo je ovu objavu, a mnogi su bili ogorčeni što on čak razmišljala da se odrekne svog deteta. Jedna osoba je napisala: „Ovo je neverovatno tužno“, dok je druga dodala: „Kao čovek bih se osećao povređeno. Osećao bih se delimično ugušeno. Ali ako je to nešto što sam želeo, i da je to želela moja supruga, ne bih propustio priliku koja nam je data samo zbog organizacione greške.'

Treći je dodao: „Vi ste doneli ovo dete na svet, sada imate odgovornost da se brinete o njemu.“ Međutim, neki su bili malo empatičniji, a jedna osoba je napisala: „Čini se da svi potpuno ignorišete činjenicu da pokušavaju da imaju svoju bebu“, dok je druga dodala: „Da su samo želeli bebu koju su mogli usvojiti dečaka ili devojčice što bi moglo biti jeftinije od surogat majke'.
 

Komentari (0)
Loading