Kako jorgan čuva brak? Otac Predrag Popović dao lekciju koja svim parovima treba da bude zvezda vodilja

Vesti 08.11.2023 17:28 0

Otac Predrag Popović, jerej Srpske pravoslavne crkve, eparhija požarevačko-braničevska, veoma je aktivan i popularan na društvenim mrežama, gde priča o različitim aspektima života na zanimljiv način.

predrag popović

Printscreen/Instagram

Otac Predrag na slikovit način daje lekcije o veri, porodici i braku. Njegov video snimak sa jedne tribine na kojem govori o braku postao je veoma popularan na internetu i pregledan je preko tri miliona puta!

Na tom snimku otac Predrag na slikovit način objašnjava zašto u braku treba imati jedan jorgan ili ćebe, a ne dva. I kako to pomaže da se muž i žena bolje slažu i brže pomire posle svađe.

- Slušajte me sada dobro! Ne sme u braku da se ima dva jorgana, dva ćebeta. Jedan jorgan ili jedno ćebe! Ne može dva! Meni jedna monahinja kada je dolazila u goste donela na poklon jorgan za mene i popadiju. Znači, onako, po jedan. Ja kažem ženi: Šta ćemo sada s ovim? Damo deci! Zašto jedan jorgan? Da naučimo da delimo jedan jorgan. E, sad, vidi… Kad se ti naljutiš, jedno drugom okrenete leđa, pa se odmaknete, zima bude između… Pa jeste, bude zima, promaja. Onda moraš da se približiš da se grejete. A ljuti ste. Pa kao se prevrćeš, a sve ideš bliže i bliže. Ovako kad svako ima svoj jorgan, šta će mi drugi, ja samo podmestim između mene i nje. Ne, ne! Preventiva. Hoćeš da se posvađaš, a onda znaš da će ti biti zima noćas pa onda zaćutiš ako ništa drugo, a ono zbog toga – kaže otac Predrag.

 

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)
Loading