Lepe poruke o sreći: Najvažnije lekcije o prijateljstvu i ljubavi koje smo naučili iz serije „Prijatelji“

Vesti 30.10.2023 22:06 0

Iz omiljenih filmova i serija možemo naučiti mnogo toga o životu. Popularna serija „Prijatelji“ jedna je od onih kojima se uvek rado vraćamo, baš zbog njihovih prijateljskih i ljubavnih zgoda i nezgoda iz kojih se može mnogo naučiti.

ljubav

Shutterstock

Iako je u popularnoj seriji „Prijatelji“ u prvom planu uvek bio humor, kroz razne dogodovštine šestoro prijatelja mogli smo naučiti puno toga o prijateljskim, ali i ljubavnim odnosima. Izdvajamo neke od najvažnijih lekcija.

Godine su ipak bitne

Mnogi smatraju da godine nisu bitne za pravu ljubav, ali iz ove serije mogli smo da naučimo da nije lako biti u vezi sa osobom koja je mnogo mlađa ili starija od nas. Sećate se Rosove veze sa studentkinjom Elizabet? Bili su jako zaljubljeni, ali su bili u potpuno različitim životnim fazama i zbog toga njihova veza nije imala budućnost.

 

 

Žena uvek treba da sledi svoje srce

Rejčel, Fibi i Monika nisu se plašile da pitaju momka koji im se dopada da izađu, znale su da izraze svoje emocije i prekinule bi vezu kada shvate da „to nije to“. Ako se muškarac plaši da učini prvi korak, zašto ne bi to uradila žena? Kada je Monika shvatila da je Čendler prava osoba za nju, kleknula je i zaprosila ga.

 

 

Komunikacija je osnov svakog odnosa

Više puta su nas likovi iz „Prijatelja“ ubeđivali da je komunikacija ključni deo veze. Ako nešto krijemo od partnera ili ne komuniciramo na pravi način, to može loše da se završi. Rejčel i Ros su više puta raskinuli upravo zato što nisu znali kako da iskreno razgovaraju jedno sa drugim.

Moramo da prihvatimo mane partnera

Niko nije savršen, a kada nekoga volimo, moramo prihvatiti njegove mane. Na primer, Čendleru nije smetalo što je Monika opsednuta čišćenjem. Štaviše, prihvatio je ovu njenu manu, a vremenom mu je postala i simpatična.

Veza s najboljim prijateljem nije uvek loša ideja

Čak se i stručnjaci za odnose slažu da partner treba da bude naš najbolji prijatelj, osoba kojoj smo spremni da kažemo sve i koja će biti tu za nas u svakom trenutku. Veza Monike i Čendlera je dokaz da prijateljstvo može da preraste u ljubav i da ne mora loše da se završi. Iako su u početku bili samo prijatelji, Monika i Čendler su shvatili da su stvoreni jedno za drugo.

 

 

Ponekad ljubav nije dovoljna

Veza između Monike i doktora Ričarda bila je ozbiljna i voleli su se, ali uprkos tome nije išlo. Ovo je dokaz da je za uspešnu vezu potrebno mnogo više od ljubavi. Nisu mogli da prevaziđu veliku razliku u godinama ni da pomire različite životne prioritete. On nije želeo decu i brak, a to je bio Monikin najveći san. Iako su se voleli, raskinuli su zbog različitih životnih ciljeva.

Prijateljstvo je najvažnije

Kroz 10 sezona naučili smo mnogo, ali neke od najvažnijih lekcija su one o prijateljstvu. Nekoliko puta smo u seriji mogli da vidimo da ne vredi žrtvovati prijateljstvo zarad ljubavi. Na primer, Monika i Fibi su se svađale zbog tipa u komi, a Džoi i Čendler su se borili za Keti. Na kraju su shvatili da ove neobavezne veze nisu toliko važne koliko njihovo prijateljstvo.

Komentari (0)
Loading