Zauvek venčani ili srećno razdvojeni: Advokati za razvod kažu da će parovi koji prežive ove godina braka ostariti zajedno

Vesti 29.10.2023 21:25 0

Stručnjaci za porodično pravo australijske advokatske firme „Slejter i Gordon“ proučili su 2.000 bračnih parova i na osnovu njihovog iskustva zaključili koje godine braka su najteže. Kažu, ko ih preživi, biće zajedno do kraja života.

bračni par

Shutterstock

Treća godina je najsrećnija

Posle tri godine braka, partneri su se odlično upoznali i počeli da vole ili bar tolerišu i mane druge strane, a ne samo vrline. U tim prvim bračnim godinama sređuju stan u kome žive i dobiju dete, što učvrsti njihov odnos. Zato se smatra da su u trećoj godini braka parovi najsrećniji.

U petoj godini počinju svađe

Mala deca zahtevaju mnogo pažnje i posvećenosti, treba završiti sve kućne obaveze, zaraditi novac za porodicu... To iscrpljuje partnere, seksualni odnosi se prorede, a sve to u petoj godini braka dovodi do svađa i prvih ozbiljnih problema. Upravo je ovo godina kada mnogi parovi ne uspevaju to da prevaziđu i razvode se.

Sedma godina je najkritičnija

Ako parovi prevaziđu probleme u petoj godini braka, nastaje još komplikovaniji period. Bračni par upada u rutinu, a svađe su najčešće oko novca, odgajanja dece, kućnih i drugih poslova. Australijski advokati kažu da, ukoliko partneri uspeju da održe brak u ovim godinama i prevaziđu sva iskušenja, velika je verovatnoća da će biti zajedno do kraja života.

Komentari (0)
Loading